Ankara'da sokak köpeği dehşeti

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 5 sokak köpeği küçük çocuğa saldırdı. Yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 17:44
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 18:08
Ankara'da sokak köpeği dehşeti
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Sokak hayvanları yasası olarak bilinen sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığına sunuldu. 

Tartışmalara sebep olan düzenleme 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek ardından rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.

Hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilecek. 

Gölbaşı'nda köpek dehşeti

Sokak hayvanlarıyla ile ilgili tartışmalar sürerken saldırılar da devam ediyor. Onlardan biri de Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşandı. 

Gölbaşı ilçesine bağlı Şafak Mahallesi'nde 5 sokak köpeği kız çocuğuna saldırdı. Küçük kızın karnında, sırtında, kollarında ve yüzünde ısırık yaraları ve soyulmalar meydana geldi. 

Ailesi ve çevredeki vatandaşlar tarafından köpeklerden kurtarılan kız çocuğu hastaneye kaldırıldı. Talihsiz çocuk hastanede tedavi altına alındı. Kızları tedavi gören aile  başıboş sokak köpeği sorununa isyan etti, yetkililerden şikayetçi olacaklarını söyledi. 

Gölbaşı'nda yaşanan olay akıllara geçtiğimiz sene Ankara'nın Keçiören ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ı akıllara getirdi.

Aralık 2023'te Ankara'nın Keçiören ilçesinde okula giderken boş arazide onlarca sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Tunahan, tedavi sürecinin başından itibaren Hacettepe Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesinde takip edildi.Geçtiğimiz haftalarda 15. ameliyatını olan küçük çocuğun kafasına 12 saatlik "mikrocerrahi" operasyonla deri nakli yapıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa