Musk, 10 milyon kişinin beynine çip takacak

İnsan beynine çip yerleştirme çalışmaları hakkında konuşan Elon Musk, süre verdi. İşte Musk'ın Neuralink projesinden detaylar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 17:44
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 18:06
Musk, 10 milyon kişinin beynine çip takacak
Hakan Öksüz Editör

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, geleceğe yönelik iddialı hedefleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. SpaceX'in kurucusu olan Musk, aynı zamanda birçok teknoloji şirketini yönetiyor. Bu şirketlerden biri de insan beynine yerleştirilecek çipler üreten Neuralink. Neuralink, nörologlar ve mühendislerle iş birliği içinde geliştirilen bir beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi sunuyor.


"Milyonlarca insan Neuralink kullanacak"

Son dönemde tartışmaların odağında yer alan insan beynine çip yerleştirme konusu, Musk'ın açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Musk, Neuralink'in geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Her şey planlandığı gibi giderse birkaç yıl içinde yüzlerce kişi Neuralink çipine sahip olacak, belki beş yıl içinde bu sayı on binlere, 10 yıl içinde ise milyonlara ulaşacak." dedi.


Deneysel kullanımda önemli gelişmeler

Neuralink, insan deneylerinde kaydettiği ilerlemelerle de dikkat çekiyor. Şirket, deneklerden birinin düşünceleriyle bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımını kullanarak 3 boyutlu nesneler tasarlamayı başardığını duyurdu. 

Edinilen bilgilere göre bu katılımcı, Neuralink aracılığıyla beyin-bilgisayar arayüzünü kullanarak bir şarj cihazının özel montajını tasarlayıp yazdırabildi. Öte yandan denek, normalde iki ayrı kumanda kolu gerektiren bir video oyununu sadece beyin sinyalleriyle kontrol edebildi.


Gelecekteki olası uygulamalar ve riskler

Musk, Neuralink'in gelecekte müziği doğrudan beyne aktarmak ve görme yeteneğini geliştirmek gibi uygulamalara olanak tanıyabileceğini öne sürüyor. Bazı nörobilimciler ise bu tür teknolojilerin geliştirilmesinin onlarca yıl alabileceğini, bilgisayar korsanlığına karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.


Neuralink, insan deneylerinde kullanılan beyin implantlarını daha da geliştirmeyi ve el yazısını tanıyan yeni algoritmalarla daha hızlı metin girişini sağlamayı hedefliyor. Bu gelişmeler, Neuralink’in teknolojisinin potansiyelini artırsa da, etik ve güvenlik konularında önemli tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa