İYİ Parti'den CHP'nin "Can Atalay" çağrısına yanıt

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz'dan, CHP'nin “Can Atalay için TBMM’yi tekrar olağanüstü toplantıya çağıracağız” açıklamasına "kurullarımızda değerlendireceğiz" yanıtı geldi

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 21:52
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 22:29
İYİ Parti'den CHP'nin ''Can Atalay'' çağrısına yanıt
EK
Esra Koçak Editör

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in “Can Atalay için TBMM’yi 10 Eylül’de tekrar olağanüstü toplantıya çağıracağız” açıklamaları üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun daha önceki sözlerini hatırlattı ve “Gerekli bilgilendirmeler veya TBMM Başkanlığı tarafından çağrı yapıldığı takdirde İYİ Parti yetkili kurulları ivedilikle bu konuyu değerlendirecektir” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP’nin TBMM’yi Can Atalay için ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırma yönündeki tavrı hakkında ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Poyraz, şu ana kadar CHP Grubu tarafından İYİ Parti Grubu'na resmi bir bilgilendirme yapılmadığını ve TBMM Başkanlığı'ndan da böyle bir çağrı gelmediğini belirtti. Poyraz, “Gerekli bilgilendirmeler ve/veya TBMM Başkanlığı tarafından çağrı yapıldığı takdirde İYİ Parti yetkili kurulları ivedilikle bu konuyu değerlendirecektir” dedi.


CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Emir, 10 Eylül'de TBMM'nin olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez daha Genel Kurul’da bildirilmesini talep ettiklerini açıklamıştı. İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, partilerinin bu konuda resmi bir karar almadığını, bu tür kararların partinin yetkili kurullarında alındığını vurguladı.


Zorlu’nun görüşleri şahsi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu’nun bir televizyon programında, olağanüstü toplantının gerginliğe yol açabileceği ve bu çağrıya katılmayacakları yönündeki açıklamaları hatırlatıldığında, Poyraz, bu açıklamaların Zorlu’nun şahsi görüşleri olduğunu belirtti. Partide bu tür kararların yetkili kurullar tarafından alındığını yineleyen Poyraz, şu ana kadar bu konuda alınmış bir karar olmadığını ifade etti. Poyraz, Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu'nun konuya ilişkin TBMM kürsüsünde yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Mevzu, hukukun emrettiğine uymak için gereğini ifa etmektir. Mevzu hukuk devletinin hem maddi hem biçimsel özelliklerini savunmaktır" şeklindeki sözlerini tekrarladı.

Poyraz, bu konudaki son kararın, partinin yetkili kurulları tarafından alınacağını belirterek, şu ana kadar resmi bir karar alınmadığını vurguladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa