Kennedy, başkanlık yarışında Trump lehine çekildi

ABD'de bağımsız başkan adayı Kennedy, sert sözlerle hedef aldığı Donald Trump lehine yarıştan çekildiğini açıkladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 23:00
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 23:26
Kennedy, başkanlık yarışında Trump lehine çekildi
EK
Esra Koçak Editör

ABD'de 2024 başkanlık seçimleri için bağımsız başkan adayı olarak yarışan Robert F. Kennedy, sürpriz bir kararla yarıştan çekilerek eski ABD Başkanı Donald Trump'a destek vereceğini açıkladı. Kennedy, yaptığı açıklamada, "seçim zaferi için gerçekçi bir yolu olmadığını" belirterek kampanyasını askıya aldığını duyurdu.


Trump'a destek ve olası yönetim rolü

Kennedy'nin Trump lehine çekileceği yönündeki iddialar geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu iddiaları CNN'e verdiği demeçte değerlendiren Trump, Kennedy'nin çekilmesi durumunda ona yönetimde bir rol vermeye açık olacağını ifade etmişti. Trump, Kennedy için "Harika ve çok zeki bir adam" ifadelerini kullanmıştı.


Kennedy'nin sert sözleri

Kennedy'nin geçmişte Trump hakkında oldukça sert ifadeler kullandığı biliniyor. Kennedy, Trump'ı "korkunç bir insan" ve "muhtemelen bir sosyopat" olarak nitelemiş, onu "gelmiş geçmiş en kötü başkan" olarak tanımlamıştı.


Harris ile görüşme girişimi ve anket sonuçları

Kennedy'nin ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten görüşme talep ettiği, ancak bu talebe yanıt alamadığı medyada yer almıştı. Kennedy, bu durumu sosyal medyada eleştirerek, Harris'e karşı yarışacağını belirtmişti.

Kennedy'ye yönelik kamuoyu desteği, son anketlerde yüzde 4'e kadar düşmüştü. Bu oran, Trump-Harris rekabetinde önemli bir etki yaratabilecek bir düzeyde olarak değerlendiriliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa