Ukrayna ve Rusya arasındaki anlaşmayı 'Joe Biden' engelledi iddiası...

ABD'de adaylıktan çekilen Robert F. Kennedy Jr., Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan bir barış anlaşmasını Joe Biden'ın engellediğini iddia etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 05:35
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 05:35
Ukrayna ve Rusya arasındaki anlaşmayı 'Joe Biden' engelledi iddiası...
AA
Kaynak AA

ABD'deki başkanlık yarışından çekildiğini ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı destekleyeceğini açıklayan bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr., 2022 yılında Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan bir barış anlaşmasını Joe Biden'ın engellediğini iddia etti.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Phoenix'te basın toplantısı düzenleyen Kennedy, yarıştan çekilme kararı aldığını ve Trump'a destek vereceğini duyurdu. Konuşmasında Trump'ı destekleme nedenlerini açıklayan Kennedy, Biden yönetimini özellikle Ukrayna savaşındaki politikaları nedeniyle eleştirdi.

Kennedy, ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "kışkırttığını" belirterek, "Putin'in Ukrayna'yı işgalini savunmuyorum, başka seçenekleri vardı. Ancak Amerikan medyası, iki nükleer silah anlaşmasından tek taraflı olarak çekildiğimizi ve Romanya'ya nükleer füze sistemleri yerleştirdiğimizi halka pek anlatmıyor." dedi.

Ukrayna'daki savaşın 2014'te başladığını hatırlatan Kennedy, o dönemde ABD'nin, demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirerek batı yanlısı bir ismi iktidara getirdiğini ve ardından etnik Ruslara karşı kanlı operasyonlar yapıldığını söyledi.

Kennedy, ABD'nin 2019'da Minsk Anlaşmasından ayrıldığını ifade ederek, "Nisan 2022'de Biden, Boris Johnson'ı, Zelenskiy'yi Rusya ile zaten imzalanmış olan bir barış anlaşmasını iptal etmeye zorlamak için gönderdi. Bu anlaşma bölgeye barış getirebilirdi. Başkan Biden, savaşın amacının Rusya'da rejim değişikliği olduğunu açıkça ifade etti." diye konuştu.


Kennedy, Ukrayna savaşının ABD ulusal çıkarlarıyla ilgisi olmadığını vurgularken, "Ukrayna bu savaşta batının kurbanıdır." dedi.

Kennedy, ABD'nin özellikle Ukrayna gibi "sonsuz savaşlara" girmesine karşı olduğunu belirterek, Trump'ın bu savaşı bitirme konusunda kararlı olduğunu söyledi. "Trump, göreve gelir gelmez savaşı sonlandırmak için Putin ile müzakerelere başlayacağını söylüyor. Bu bile onun kampanyasına destek vermemi haklı çıkarır." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa