Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için net konuştu. Özel, aday olmadığını bir kez daha yineledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 10:55
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 12:44
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi tüzük kurultayına hazırlanıyor.


Eylül ayında yapılması planlanan kurultay öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den önemli açıklamalar geldi. 


Tüzük ile ilgili önceki üç genel başkan Altan Öymen, Hikmet Çetin Murat Karayalçın ve son Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile tüzük önerilerinin alınacağını dile getiren Özel, 9 Eylül'de son bulacak kurultay için akademisyenlerle çalışıldığını belirtti. 

Erken seçim tartışmalarına da değinen CHP lideri, tüzük kurultayı ve sonrasında seçim çağrısında bulunulmayacağının altını çizdi. Olası seçimin ekonomik krizden kaynaklanabileceğini belirten Özel, seçimle ilgili bazı teknik şartların ellerinde olmadığını ifade etti. 

"Cumhurbaşkanı adayı değilim"

31 Mart yerel seçimlerde CHP'nin aldığı başarı sonrası gözlerin çevrildiği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 2027 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. Adaylık durumunu değerlendiren CHP lideri adaylık konusunda net ifade kullandı ve aday olmayacağını yineledi. CHP'de adayın da belli olmadığını sözlerine ekledi. 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmelere de değinen Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile seçimler öncesinde ve parti içerisinde yakın çalışabileceklerini belirtti. Erdoğan ve Bahçeli ile ilgili temas ve koalisyon söylentilerine ilişkin ise CHP Genel Başkanı, adımı kendisinin attığını belirterek, 'merhabalaşmak, el sıkışmak koalisyon yapmak değil' açıklamasını yaptı

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa