Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu kez Ahlat’ta toplanacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 11:12
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 12:16
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 5 Ağustos'ta Beştepe'de toplandı.


Kabine gündeminde  Orta Doğu'daki son durum, terörle mücadele, Ankara'da yapılan esir takası ele alındı.  İran'ın, İsrail'e yapacağı misilleme saldırısı hala sıcaklığını korurken İsrail'in dur durak bilmeyen Gazze saldırısı ve Lübnan'a yönelik hamleleri masaya yatırıldı.  Türkiye'nin bölgedeki sıcaklığı azaltmak için ne yapacağı da değerlendirilirken diplomatik trafik ele alındı.

Kabine toplantısı Ahlat'ta 

5 Ağustos tarihinde düzenlenen toplantı sonrası gözler yeni tarihe çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden sürpriz karar geldi. Erdoğan başkanlığında bu kez Ahlat’ta toplanacak. Kabine Toplantısı, 25 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek.

Hazırlıklar başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 953. yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinlikleri için hazırlıklar sürüyor. Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı ve "Anadolu'nun tapusu" olarak nitelendirilen Ahlat'ta, Malazgirt Zaferi kutlamaları için çalışma yürütülüyor.

İlçenin Çarho mevkiindeki 150 bin metrekarelik Millet Bahçesinde, 1071 Sultan Alparslan Otağı kurulacak. 23-24-25 ağustosta okçuluk, atlı spor oyunları, kökbörü, geleneksel oyunlar ve konserler gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Geçtiğimiz sene  952'nci yıl dönümünde Ahlat'ta renkli anlar yaşandı. Siyasetin buluştuğu Bitlis'in Ahlat  ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, etkinlik alanını gezerek han çadırına geçerek bir süre burada kaldı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa