Başkentin simge mekanlarından biri olan Güvenpark yenileniyor!

ABB, kentin önemli adreslerinden birisi olan Güvenpark'ı yeniliyor. Çalışmalar sürerken, saldırıda hayatını kaybedenler için de bir anıt dikilecek.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 11:50
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 12:28
Başkentin simge mekanlarından biri olan Güvenpark yenileniyor!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin başkentteki ilk parkı olan ve şehrin simge mekânları arasında yer alan Güvenpark’ı yeniliyor.


Şehir merkezinde yer alan, Ankara'nın en bilinen ve gözde parklarından birisi olan Güvenpark'ta tarihi dokuya sadık kalınıyor ve yeşil alanlar korunuyor. 


Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi tarafından yürütülen "Güvenpark Kentsel Dönüşüm" projesi tüm hızıyla ilerliyor.


Projesi kapsamında, parkın ismini aldığı ve sembolik bir öneme sahip olan “Güven Anıtı”nın restorasyon çalışmaları tamamlandı. Anıttaki tüm deformasyonlar giderilerek, aslına uygun bir şekilde restore edildi. Ayrıca, parkta bulunan ağaçlar, havuzlar, yaya yolları ve kentsel mobilyalara yönelik çalışmalar da titizlikle devam ediyor. Mevcut tüm ağaçların korunduğu proje, doğaya ve tarihe olan hassasiyetiyle öne çıkıyor.


Hayatını kaybedenler için anıt

Güvenpark Kentsel Tasarım projesinin tamamlanmasının ardından 13 Mart 2016 tarihinde Güvenpark’ta gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla bir anıt dikilecek. Bu anıt, parkın tarihi ve kültürel dokusunu zenginleştirirken, aynı zamanda bu acı olayı unutturmamak adına önemli bir sembol olacak.


Ankara'nın ve Türkiye'nin hafızasında yer edinen bir park olduğunu söyleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, şunları söyledi;



"Parkın geçmişteki o keşmekeş görüntüsü ortadan kalkacak"


Çalışmalarda dokuya hiç dokunmadıklarını ve bozmadıklarını ifade eden Bekir Ödemiş, yeşil dokuyu tamamen koruduklarını söyledi. Ödemiş, çalışmaya başlarken ilk olarak buradaki mevcut ağaç dokusunun rölövesini çıkardıklarını belirtti. Çalışmalar esnafında korudukları simgesel ağaçların bakımını ihmal etmediklerini söyleyen Bekir Ödemiş, sade bir düzenleme yaptıklarını aktardı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa