Ukrayna askerlerinin Kursk'a ilerleyişi animasyonla gösterildi

Kursk bölgesine giren Ukraynalı askerlere Rus ordusunun müdahalesi sürüyor. Ukrayna'nın bölgeye ilerleyişi ise anbean animasyonla anlatıldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 11:54
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 14:47
Ukrayna askerlerinin Kursk'a ilerleyişi animasyonla gösterildi
O
Onur Çetinkaya Editör

Rusya ile Ukrayna arasındaki soğuk savaşta çok sayıda kişi hayatını kaybetti. 2 yılı geçen savaşta zorunlu göçlerde yaşandı. 


Bölgede ise Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmaların yoğunlaştı.


Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik saldırısı sonrasında başlayan çatışmaların halen sürüyor. Çatışmalarda hem Rus hem de Ukrayna taraflarının ağır kayıplar verdi.


Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın ilerleme girişimlerinin engellendiğini ve Ukrayna ordusunun ağır kayıplar verdiğini belirtirken, Ukrayna kaynakları ve sosyal medyada Ukrayna birliklerinin ilerlediği ve bazı bölgeleri ele geçirdiği iddiaları yer aldı.


Her iki tarafta iddialarla birbirlerini zayıflatma çabası içerisinde olurken bölgedeki gelişmeler de hızla takip ediliyor. Diğer yandan Wagner paralı savaşçılarının da bölgeye gittiği iddia edildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da Kursk bölgesine 80 ton insani yardımın ulaştırıldığını açıkladı. 

Ukraynalı askerlerin Kursk kenti yönünde ilerlediği 350 kilometrekare Rus toprağını nasıl ele geçirdikleri ise animasyonla anlatıldı. llerleyişinde bedel de ödeyen Ukrayna ordusu 15 günlük süreçte bugüne kadar 1350 askerini ve 29 tank, 23 zırhlı personel taşıyıcı, 9 piyade savaş aracı, 116 zırhlı araç ve 20 otomobilini kaybetti.

Ruslara ait depo havaya uçtu

Diğer yandan Ukrayna ordusu, dün gece  Voronej kenti yakınlarındaki Rus ordusuna ait bir mühimmat deposunu imha etti. Ukrayna askeri o anları paylaştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa