Telefonlarda yeni dönem... Artık kiralanıyor! Uzmandan uyarı

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, kiralanan telefonlarla ilgili açıklama yaparak, bu yönteme başvuracaklara bir uyarıda bulundu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 12:13
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 13:04
Telefonlarda yeni dönem... Artık kiralanıyor! Uzmandan uyarı
Ecem Çetin Editör

Bazı teknoloji marketleri, akıllı telefon kullanıcılarına yönelik yeni bir hizmet başlattı.

Telefonlar, kiralanıyor. Uzun dönemli kiralama hizmeti kapsamında, tüketiciler sıfır ve üretici garantisinde olan akıllı telefonları kiralayabiliyor.


Kiralanacak cihazların kutusu, ilk kez kiralama işlemi sırasında açılıyor, bu da kullanıcılara tamamen yeni bir telefon deneyimi sunuyor.


Kiralama yöntemiyle telefon sahibi olmak isteyenler, 12, 18 veya 24 ay cihazları kiralanabiliyor. 


Kiralama işlemi öncesinde, tüketicilerin kredi notu kontrol ediliyor ve kimlik bilgilerinin eksiksiz bir şekilde sunulması gerekiyor. Kiralama süresi sona erdiğinde, kullanıcılar dilerlerse belirli bir ücret ödeyerek cihazı satın alma hakkına sahip olacaklar. Ancak, telefonların kiralama süresi uzatılamayacak, bu da tüketicilerin sözleşme süresi bitiminde kararlarını netleştirmelerini gerektiriyor.


Telefonlardaki yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, kiralama modelinin tüketiciler açıcısından olumsuz yönlerinin olabileceğini ifade ederek, kiralık için ödenecek olan bedelin satın alma bedelinden daha yüksek olabileceğini söyledi. 


Vergi gizliliğine dikkat çeken Levent Küçük, şunları söyledi;


Küçük, kiralanan cihazların kaybolması gibi durumlarda tüketicilerin karşılaşabileceği tazminat yükümlülüklerine de dikkat çekti. Bu gibi olumsuz durumlar için sigorta kapsamının iyi incelenmesi gerektiğini belirten Küçük, tüketicilerin kiralama sözleşmesini imzalamadan önce tüm şartları ayrıntılı bir şekilde değerlendirmelerinin önemini vurguladı.


Yenilenmiş cihazların kullanımının arttığını ifade eden Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, ekonomik anlamda bu ürünlerin kullanımına yönelik teşviklerin artırılması gerektiğini söyledi. Çıkan her yeni ürün ve modelle piyasanın telefon çöplüğüne dönüştüğünü belirten Küçük, bu telefonların çoğunun ithalatla gelmesi nedeniyle ülke için maddi kayıp oluştuğunu ifade etti. 


Küçük, "Burada önemli olan tüketicilerin eğer satın alma ihtiyacı varsa öncelikle yenilenmiş ürünlere yönelik teşviklerin artırılması ve üç taksit sınırlamasının gözden geçirilmesi." dedi

.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa