Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Solingen şehrinde düzenlenen bıçaklı saldırıda hiçbir Türk vatandaşının zarar görmediğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 12:33
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 12:50
Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Solingen'deki şehir festivalinde bir kişi, insanları rastgele bıçakladı. 


Almanya'da yaşanan olay dünyada terör sorusunu akıllara getirdi büyük yankı uyandırdı.

Festivalinde gerçekleşen korkunç saldırı, büyük bir trajediye yol açtı. Alman basınında yer alan bilgilere göre, saldırganın rastgele insanları hedef alması ve özellikle kurbanlarının boğazlarını hedef aldı.

Saldırgan yakalanamadı

Saldırı sırasında en az 3 kişi hayatını kaybetti, 5'i ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı. Saldırganın olay yerinden kaçması ve henüz yakalanmamış olması, bölgede yaşayan insanlar arasında büyük bir endişe yarattı.



Polis, geniş çaplı bir arama operasyonu başlatarak saldırganı yakalamaya çalışıyor ve bu süreçte hem mağdurların hem de tanıkların sorgulanmasına devam ediliyor.


Festival iptal edildi

Solingen şehrinin 650. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen festivalin ortasında gerçekleşen bu saldırı, festivalin iptal edilmesine ve halkın şehir merkezinden uzaklaşmasının istenmesine neden oldu. 



Türk vatandaşları zarar görmedi

Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamaya göre dün yaşanan saldırıda hiçbir Türk vatandaşı zarar görmediği belirtildi. Gelişmelerin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiği vurgulandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa