İsrail Gazze'de tarihi camiyi imha etti

Filistin halkına aylardır saldıran İsrail ordusu Gazze'nin Han Yunus kentindeki tarihi Büyük Cami'yi dinamitlerle imha etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 13:59
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 16:57
İsrail  Gazze'de tarihi camiyi imha etti
O
Onur Çetinkaya Editör

Katil İsrail masumlara saldırmaya devam ediyor.



10 aydır Filistinlilere Gazze'de eziyet çektiren Netanyahu hükümeti çocuk, yaşlı demeden masumları katlediyor. 

ABD ve Yahudi lobisine güvenen İsrail, önce abluka altına alınan Gazze ardından da Refah'ta soykırım yaptı. Saldırılarda 40 bin Filistinli hayatını kaybetti, Gazze ve Refah'ın büyük bir kısmı yerle yeksan oldu.

Tüm dünyanın gözleri önünde katliam her geçen gün katlanarak sürerken katil Netanyahu ABD destekli insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor.  Hain saldırılarına devam eden İsrail, masumların üzerine yine bomba yağdırdı. Saldırılarda okullar, hastaneler ve savaştan kaçan sivillerin yaşadığı tampon alanlar alçak İsrail uçakları tarafından bombalandı.


İsrail saldırıları 323. gününde devam ederken Gazze'de ateşkes görüşmeleri çıkmaza girmiş durumda.  Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'ye gidecek. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun müzakerelerde yeni şartlar öne sürmesi, sürecin zorlaşmasına neden olabilir.Ancak heyetin Mısır'ın başkentindeki Gazze ateşkes görüşmelerine katılmayacağı belirtildi.


Tüm bunlar yaşanırken İsrail ise  Gazze'nin Han Yunus kentindeki tarihi Büyük Cami'yi imha etti.  Gazze'de nerdeyse taş üstünde taş bırakmayan katil İsrail bu kez camiyi dinamitlerle yıktı.


Önce cami içerisinde keşif yapan İsrail askerleri ve yönetimi ardından yerleştirilen dinamitlerle asırlık camiyi yerle yeksan etti. İsrail askerleri caminin yıkılma anı sosyal medya hesaplarında paylaştı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa