Trump'a suikast girişiminde gelişme

ABD eski Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde ihmali olan 5 Gizli Servis yetkilisi disiplin cezası aldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 14:48
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 10:23
Trump'a suikast girişiminde gelişme
O
Onur Çetinkaya Editör

13 Temmuz günü Pensilvanya’da destekçilerine konuşma yapan Trump'a silahlı saldırı düzenlendi. 


Trump, kürsüde konuşurken silahlı saldırı sonucu sağ kulağından yaralandı. 5 el ateşin ardından Trump yere eğilerek kendini korumaya çalıştı bu esnada sahneye atlayan korumaları Trump'ın etrafını sardı.


Bir süre sonra ayağa kalkan Trump'ın yüzünün kan içinde kaldığı görüldü. Yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerine seslenen ABD eski Başkanı hem iyi olduğunu hem de pes etmemeleri gerektiğini söyledi. Saldırıda, ateş eden şahsın yanı sıra olay yerinde bulunan bir kişinin ölürken iki kişi ise ağır yaralandı. Saldırganın 20 yaşındaki Thomas Mathew Crooks olduğu öğrenildi.


Öte yandan suikast girişiminde bulunulan eski Başkan Donald Trump, yeni açıklamalarda bulundu.  Birlik olunması gerektiğini vurgulayan Trump, "Güçlü ve kararlı kalarak, kötülüğün kazanmasına izin vermeyerek gerçek karakterimizi göstermemiz her zamankinden daha önemli." ifadesini kullandı. Trump sözlerinin devamında, korkmayacaklarını aksine kötülük karşısında meydan okuyacaklarını belirtti.


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Florida'daki evinde yaptığı görüşme sırasında 2 hafta önce yaralanan Trump'ın kulağında yara ve dikiş izinin olmadığı görüldü.  Trump'ın gözle görülür bir yara izinin olmaması sosyal medyada tiyatro, senaryo söylentilerini güçlendirdi. Yara sonrası kabuk olmaması da kafa karıştırdı. 

ABD Başkanlık yarışında Donald Trump ile birlikte karşı karşıya gelecek ABD Başkanı Joe Biden seçime 4 ay kala adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından duyuran 81 yaşındaki Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini duyurdu.


ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez açık havada miting düzenledi. 


Trump'ın Kuzey Carolina'da düzenlenen mitingde kurşun geçirmez camın arkasından konuştu. Miting alanının etrafındaki binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği de görüldü. 


Servis görevlilerine disiplin cezası

Tüm bunların geçtiği süreçle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Trump'a suikast girişiminde ihmali olan Gizli Servis yetkilileri disiplin cezası aldı.  5 Gizli Servis çalışanı, operasyon harici geri idari göreve gönderildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa