Kim Jong Un'dan ilginç Maymun çiçeği virüsü açıklaması

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un dünyada panik yaratan M virüsü ile ilgili ülkesinde maymun olmadığı için hastalığın da olamayacağını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 15:45
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 16:37
Kim Jong Un'dan ilginç Maymun çiçeği virüsü açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Dünya koronavirüs ile boğuşmaya devam ederken maymun virüsü de vakalarda hız kazandı.


Afrika Birliği, vakaların artması ve maymun çiçeği virüsüne karşı kıta çapında halk sağlığı için acil durum ilan etti. 


Maymun çiçeği vakası nedeniyle ülkelerde ciddi bir önlem olmadı ancak sağlık örgütleri virüsler üzerinde çalışmaları yoğunlaştırdı.


Bu kapsamda Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi  ile Dünya Sağlık Örgütünün ortak çalışma yaptı. Araştırmaya göre Avrupa'daki 35 ülkede 17 bin 509 maymun çiçeği vakası görüldü.


DSÖ'ye göre sadece Afrika'da bu yıl virüsle bağlantılı 537 ölüm yaşandı, toplam vaka sayısıysa 15 bin 600'ü geçti. Geçen yıl boyunca kıtada görülen toplam vaka sayısında artış yaşandı.


Vakaların yüzde 40'ı 31-40 yaş arasındaki kişilerde, yüzde 24'ü 41-50 yaş, yüzde 23'ü ise 18-30 yaş grubunda tespit edildi. Virüsün görüldüğü kişilerin yüzde 99'unun erkeklerden oluştuğu belirtildi.


"Ülkemde maymunKoro yok"

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un dünyada panik yaratan Maymun çiçeği virüsü hastalığı ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. 

Kim Jong Un ülkesinde maymun olmadığını belirterek bu nedenle de virüsün ülkesinde görülme ihtimalinin olamayacağını ifade etti.  Her yaptığı olay olan Kim son olarak, Günay Kore ile balon savaşı ve sel yardımı nedeniyle karşı karşıya geldi. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa