Taha Akgül Karakucak Güreşleri başladı

Ankara'daki Bağlum Stadı'nın ev sahipliği yaptığı 1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri bugün itibarıyla başladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 16:18
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 17:17
Taha Akgül Karakucak Güreşleri başladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Ankara'nın Bağlum Stadı'nda düzenlenen 1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri başladı.

24-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak müsabakalar  hem yerel hem de ulusal düzeyde büyük bir ilgiyle karşılandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi'nin, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Keçiören Belediyesi Bağlumspor Kulübü ile birlikte organize ettiği bu turnuva, Türk güreşinin önemli isimlerinden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül'ün adını taşıyor.

Turnuvanın açılışına, Taha Akgül'ün yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve büyükelçiler katıldı. 

Taha Akgül, etkinliğe katılımıyla ilgili yaptığı açıklamada, turnuvanın, Türk güreşinin altyapısına önemli katkılar sağlayacağını ve genç sporcuların keşfedilip olimpiyatlara hazırlanacağını ifade etti.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, güreşin Türk insanının genlerinde olduğunu ve son olimpiyatlarda arzu edilen sonuçların alınmadığını belirterek, güreşe daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi. Yavaş, bu tür etkinliklerin, Türk güreşini daha üst seviyelere taşıma konusunda önemli adımlar olduğunu vurguladı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise, karakucak güreşlerinin Türk milletinin asaletini ve mücadeleci ruhunu yansıtan bir spor olduğunu belirtti. Ayrıca, Taha Akgül'ün adının verildiği bu turnuvanın, minderde yeni Türk güreşçilerini yetiştirme ve destekleme açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa