Pirireis Denizaltısı göreve başladı

Türkiye'nin yeni denizaltısı Pirireis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete girdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 17:19
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 17:52
Pirireis Denizaltısı göreve başladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak olan Pirireis Denizaltısı'nın hizmete alındığı törende önemli açıklamalarda bulundu. 

Muğla'da düzenlenen törenle hizmete giren Pirireis Denizaltısı, Türkiye'nin savunma sanayiinde elde ettiği başarıların bir sembolü olarak öne çıkıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Mavi Vatan'daki haklarını korumak ve güçlü bir donanmaya sahip olmak için attığı adımlara vurgu yaptı. 

Erdoğan, Pirireis Denizaltısı'nın ardından, Hızırreis'in 2025'te, Muratreis'in ise 2026'da hizmete alınacağını belirtti. Proje kapsamındaki tüm denizaltıların 2029'a kadar hizmete gireceğini ve Türk Donanması'nın gücüne büyük katkı sağlayacağını ifade etti.


 MİLDEN Projesi ile Türkiye'nin kendi denizaltısını inşa etme hedefine ulaşmayı ümit ettiğini ve bu projeyle 138 yıllık bir hayalin gerçekleşeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Savarona Gemisi'nin yeniden restore edilerek Türk milletine kazandırıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiindeki adımlarını kararlı bir şekilde sürdüreceğini vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayii ve askeri kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla Milli Uçak Gemisi'nde kullanılacak yerli ve milli hava araçları HÜRJET, KIZILELMA, TB3 ve ANKA3'ün de deniz aşırı etki alanlarında Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruyacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul Tersanesi'nde inşasına başlanacak TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi'nin ülkenin hava savunmasını denizden itibaren kademeli olarak sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa