Katil İsrail'den Gazze'de yeni tahliye emri: Zorunlu göç devam ediyor

İsrail ordusu, son bir hafta içinde ikinci kez Gazze Şeridi'nin orta kesiminde pek çok bölgenin tahliyesini istedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 19:02
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 19:02
Katil İsrail'den Gazze'de yeni tahliye emri: Zorunlu göç devam ediyor
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşayan sivillere yönelik tahliye emirlerine bir yenisini ekledi. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, El-Masdar, El-Meğazi, El-Harat, El-Besatin, El-Ensar, Ed-Dimsa, Es-Safa ve Es-Sidra belediyeleri ile Deyr Belah'ın doğusundaki yerleşim yerlerinde yaşayan Filistinlilere bölgelerini terk ederek "insani bölgelere" gitmeleri çağrısında bulundu.


Tahliye çağrıları devam ediyor

İsrail ordusu, 17 Ağustos'ta da benzer bir emirle, Gazze'nin orta kesiminde bulunan ve El-Meğazi'nin de dahil olduğu bölgelerde yaşayan sivillerden evlerini derhal terk etmelerini istemişti. İsrail, Gazze'deki sivillere yönelik bu tür tahliye emirlerini sık sık yayınlayarak, Filistinlileri zorunlu göçe zorlamaya devam ediyor.


Zorunlu göç bir silah olarak kullanılıyor

İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı geniş çaplı saldırılardan bu yana, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere sürekli olarak tahliye emirleri verilmesi, bölgedeki insanların zorunlu göçe tabi tutulduğu bir duruma yol açtı. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u İsrail'in saldırıları sonucu yerinden edildi.

Bu zorunlu göç, saldırılar ve gıda sıkıntısı gibi zorluklarla birleştiğinde, Gazze'deki Filistinlilerin yaşam şartlarını daha da ağırlaştırıyor. BM'nin raporlarına göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir kez yer değiştirmek zorunda kalıyor.


Çaresiz Filistinliler zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor

İsrail'in saldırılarından kaçan Filistinliler, sığındıkları alanlarda derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Sürekli yer değiştirmek zorunda kalan bu insanlar, zorunlu göçün yanı sıra saldırılar ve gıda kıtlığı gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. İsrail'in Gazze'deki bu politikası, Filistinlilerin yaşamlarını her geçen gün daha da zorlaştırıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa