Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlanıyor

Bitlis'in Ahlat ve Muş'un Malazgirt ilçelerinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamaları renkli etkinliklerle devam etti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 20:06
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 20:25
Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlanıyor
EK
Esra Koçak Editör

Bitlis'in Ahlat ve Muş'un Malazgirt ilçelerinde, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü renkli etkinliklerle kutlandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaş, Ahlat'taki Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde zaferin coşkusunu ve gururunu birlikte yaşadı.


Ahlat'ta coşkulu kutlamalar

Ahlat ilçesindeki kutlamalarda, yöresel ürünlerin tanıtıldığı tematik çadırlar büyük ilgi gördü. Atlı cirit ve jandarma atlı birliklerinin gösterileri, güreş müsabakaları ve davul zurna eşliğinde çekilen halaylar etkinliklere renk kattı. SOLOTÜRK'ün gösterisi ise katılımcılara heyecan dolu anlar yaşattı. Ayrıca, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüklerinin açtığı stantlarda sergilenen teçhizatlar ziyaretçiler tarafından incelendi.


Etkinliğe aileleriyle katılan çocuklar, kendileri için oluşturulan alanlarda geleneksel oyunlar oynayarak eğlendi. Bolu'dan gelen Hasan Tavlı, etkinliklerden çok etkilendiğini belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından gelenler var. Tarihimize yolculuk yaptık. Atlı birlikler ile SOLOTÜRK gösterilerini izledik. Güzel zaman geçirdik." dedi.


Malazgirt'te tarihi milli parkta etkinlikler

Muş'un Malazgirt ilçesinde ise 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde, Türk ve Filistin bayrakları açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın ve çeşitli sanatçıların verdiği konserler büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, ok atma alanlarında becerilerini sergiledi ve atlı jandarma timlerinin devriye görevini ilgiyle izledi.

At yarışları ve Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösterisi de katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, gösteri anlarını cep telefonlarıyla kaydederken, yöresel ve temsili savaş kıyafetleri giyen bazı katılımcılar da kutlamalara renk kattı.


Malazgirt ruhu gençlere aşılanıyor

Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, gençlere Malazgirt ruhunu aşılamayı amaçladıklarını belirterek, etkinlik alanında sportif, sanatsal ve kültürel birçok faaliyetin gerçekleştirildiğini söyledi. Taşdemir, "Gençlerden çok yoğun bir talep var. Çocuk oyun alanlarında antrenörlerimizle sportif faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Amacımız, 1071'den 2071'e gençlerimize milli ve manevi duyguları aşılamaktır." diye konuştu.


Malazgirt sevdalısı Hasan Keskin'in gururu

Denizli'nin Tavas ilçesinden gelerek Malazgirt Zaferi etkinliklerine katılan 73 yaşındaki Hasan Keskin, giydiği temsili savaş kıyafetiyle zaferin coşkusunu yaşadı. Malazgirt halkıyla gurur duyduğunu ifade eden Keskin, "1975 yılında Malazgirt'te askerlik yaptım. Bende Malazgirt ruhu var. Malazgirt'i sevdiğim için geçen yıl da gelmiştim. Ölünceye kadar gelmek ve bu ruhu yaşamak istiyorum." dedi.


Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü kutlamaları, tarihin önemli anlarını yaşatmaya ve bu ruhu yeni nesillere aktarmaya devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa