Hamas'tan BM'ye çağrı: Gazze'deki sivilleri koruyun

Hamas bir kez daha BM'ye ve uluslararası topluma Gazze Şeridi'ndeki sivillere koruma sağlaması çağrısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 21:09
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 21:09
Hamas'tan BM'ye çağrı: Gazze'deki sivilleri koruyun
AA
Kaynak AA

Hamas, İsrail ordusunun, son bir hafta içinde ikinci kez Gazze Şeridi'nin orta kesiminde pek çok bölgenin tahliyesini istemesinin ardından Birleşmiş Milletler'e (BM) ve uluslararası topluma Gazze Şeridi'ndeki sivillere koruma sağlaması çağrısında bulundu.


Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki geniş bölgelerin boşaltılması yönündeki tahliye çağrılarını sert bir şekilde eleştirdi. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "faşist işgal ordusu" olarak tanımlanan İsrail'in, özellikle El-Meğazi Mülteci Kampı ve El-Masdar köyü gibi bölgelerde yaşayan yüz binlerce kişiyi yerinden etmeye yönelik çağrılarına dikkat çekildi. Bu çağrıların, "Filistin halkının acısını derinleştirmeye çalışan, Gazze'de soykırım ve etnik temizlik suçunu sürdüren" İsrail hükümetinin politikalarının bir parçası olduğu belirtildi.


"İsrail'in güvenli bölgeleri yalan"

Hamas, İsrail'in Gazze'de güvenli bölgelerin olduğuna dair iddialarının yalan olduğunu vurguladı. Açıklamada, İsrail tarafından güvenli olarak sınıflandırılan okullar, kurumlar ve çadırlar gibi sığınma merkezlerinde binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Hamas, bu durumu "devam eden soykırım" olarak nitelendirdi ve İsrail'in bu tür iddialarını aldatıcı olarak değerlendirdi.


"Uluslararası toplumun müdahalesi gerekiyor"

Hamas, açıklamasında, İsrail'in Gazze'deki eylemlerinin uluslararası hukuk ihlali olduğunu ve uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer ilgili kurumların, Gazze'deki sivilleri korumak ve İsrail'in savaş suçları nedeniyle yargılanmasını sağlamak için acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.


İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde tahliye çağrılarına devam ediyor. Son bir hafta içinde, Gazze'nin orta kesimindeki bölgelerde yaşayanlardan iki kez evlerini terk etmeleri istendi. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamalarda, belirli bölgelerin boşaltılarak "insani bölgelere" intikal edilmesi çağrısını yineledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa