Özel ittifak için adres gösterdi: En güçlü ittifak CHP'dir

CHP Lideri Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifakı en büyük en güçlü ittifaktır. Bu ittifak bu ülkeyi seven herkesin ittifakıdır."

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 22:56
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 22:56
Özel ittifak için adres gösterdi: En güçlü ittifak CHP'dir
EK
Esra Koçak Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziantep'te 'Üreticinin Sesini Duyuruyoruz' sloganıyla düzenlediği Fıstık Mitingi'ne katıldı. Özel, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde partilileri ve fıstık üreticileriyle bir araya geldi. Fıstık üreticilerinin sorunlarına değinen Özel, çözümün bölgede Güneydoğu Birliğinin yeniden kurulmasına bağlı olduğunu ve fıstık için taban fiyat açıklanmasının zorunlu olduğunu söyledi. Özel, partisinin ittifakının en büyük ittifak olduğunu ve tüm demokratların ortak bir noktada buluşması gerektiğine de dikkat çekti.


Özel, fıstığın Antep için temel geçim ürünü olduğunu ve hükümetin bölgedeki çiftçilerin sorunları görmezden geldiğini belirterek, “Biz üreticinin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız. Artık bu hükümetin bu ülkeye verebilecek hiçbir şeyi yok. Vatandaşın derdinin çaresi bu hükümeti değiştirmektedir. Ben üreticimize, vatandaşımıza seslenmek istiyorum. Üzülmeyin, vardır elbet bir çaresi. Çare de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Üretici, çiftçi, vatandaş zor durumda. Üreticinin, çiftçinin, vatandaşların tepkisi siyasi bir tepki değil vicdani bir tepkidir" dedi.


"Dünya üretiminin yüzde 12'sini karşılıyoruz"

Özel, bölgedeki fıstık üretiminin dünya fıstık üretiminin yüzde 12’sini karşıladığını ve fıstığa katma değer verilmesi gerektiğini kaydederek, üretimde tüm zorlukları fıstık üreticilerinin yaşadığını parayı ise başkalarının kazandığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: 


"Üreticiden yanayız"

Özgür Özel, partisinin üreticiden yana olduğunu ve sahte gündemlerin peşine düşmeyeceklerini belirtti. Fıstık üreticileri dışında diğer çiftçilerin de sorunlarına değinen Özel, "Çiftçi yok sayılamaz, çiftlerin sorunları görmezden gelinemez. Çiftçinin sorunları yoktur diyorlar. Buradan Erdoğan ve Bahçeli'yi, diğer liderleri uyarıyorum. Sizin sahte gündemlerinizin peşine takılıp Antep fıstığı üreticilerini yalnız bırakmayacağım. Bizim derdimiz emekçidir, Rize'deki çaycı, Giresun'daki fındıkçı, Antep'teki fıstıkçıdır. Biz üreticimizin yanındayız. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konuşacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok. Bizim yolumuz sizlersiniz, Antepli fıstık üreticileri, emekçilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, "Üzülmeyin, enseyi karartmayın. Vardır bunun da bir çaresi. O da Cumhuriyet Halk Partisi'. Biz sizlerin yanındayız" dedi.


"Tüm demokratlar yan yana durmalı"

Özel, konuşmalarında Gaziantep’teki kazandıkları belediye sayısını son yerel seçimlerde 3’e çıkarttıklarını ve diğer yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de almak için çalışacaklarını dile getirdi. Özel, tüm demokrat partili vatandaşlara seslenerek en büyük ittifakın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ve ortak noktada hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.


İttifak konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha uyarıyoruz diyen Özel, şu şekilde konuştu: 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa