Dr. Anthony Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Kovid-19 salgını döneminin sembol ismi, Dr. Anthony Fauci'nin Batı Nil virüsü nedeniyle bu ay içinde hastaneye kaldırıldı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 23:25
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 23:25
Dr. Anthony Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldı
EK
Esra Koçak Editör

Eski ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle bu ay içinde hastaneye kaldırıldı. ABD basınında yer alan haberlere göre, 83 yaşındaki Fauci, virüs kaynaklı ateş, titreme ve şiddetli yorgunluk şikayetleri üzerine hastaneye başvurdu. Altı gün boyunca hastanede tedavi gören Fauci, iyileşme sürecini evinde sürdürüyor.


Fauci'nin sağlık durumu

Dr. Fauci'nin sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Dr. Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Şu anda evinde dinleniyor ve tamamen iyileşmesi bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.


Batı Nil virüsü: ABD’de artan tehdit

Sivrisinekler yoluyla bulaşan Batı Nil virüsü, ilk olarak 1937 yılında Uganda'nın Batı Nil bölgesinde tespit edildi. Özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için ciddi bir risk oluşturan virüs, ABD'ye 1999 yılında girdi ve o tarihten bu yana ülkede sivrisinek kaynaklı hastalıkların başında geliyor. Geçen yıl ABD'de Batı Nil virüsü nedeniyle 1800'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı ve 182 kişi yaşamını yitirdi.


Covid-19 dönemindeki rolü ve tartışmalar

Dr. Fauci, yaklaşık 40 yıl boyunca yönettiği ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden 2022 yılında emekli olmuştu. Covid-19 pandemisi sırasında ABD'nin salgınla mücadelesinde önemli bir rol oynayan Fauci, bu süreçte Cumhuriyetçi Parti üyeleri tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Cumhuriyetçi temsilciler, Fauci'yi Covid-19'un kökenleri konusunda kamuoyunu yanıltmakla suçladı. Haziran 2024'te Temsilciler Meclisi'nde ifade veren Fauci, bu suçlamaları "mantıksız" olarak nitelendirerek reddetti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa