AFAD'dan aşırı yağışlara dair açıklama

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı)'dan İç Anadolu ve Karadeniz'deki aşırı yağışlara dair açıklama yapıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 08:55
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 09:02
AFAD'dan aşırı yağışlara dair açıklama
DHA
Kaynak DHA

Sel felaketi sonrası AFAD ekipleri sahada

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşanan aşırı yağışların ardından sel ve su baskınlarına karşı müdahale çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ekipler, sel felaketinin etkilediği bölgelerde hızlıca harekete geçti.


Kırşehir’de bir kişi selde hayatını kaybetti

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, Kırşehir'de meydana gelen sel olayında sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Kayseri’de ise sele kapılan bir başka kişi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, olay yerine hızla intikal eden ekiplerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.


Meteoroloji’den yeni uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin'de yağış uyarıları sona erdi. Ancak Samsun ve Ordu için turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00’e kadar devam edeceği bildirildi. Vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Kayseri’de heyelan sonrası tahliye

AFAD’ın verdiği bilgilere göre, Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde yoğun yağışlar sonucu heyelan meydana geldi. Bu olayda mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaş güvenli alanlara tahliye edildi. Heyelan nedeniyle dere yatağında sürüklenen bir araçta bulunan kişinin bulunması için 150 kişilik arama-kurtarma ekibi çalışmalarını sürdürüyor.


Aşırı yağış tarım işçilerini de etkiledi

AFAD, Kırşehir’de selden etkilenen 150 tarım işçisinin güvenli alanlara tahliye edildiğini belirtti. Nevşehir’de ise sel ve su baskınları nedeniyle 15 kişi güvenli bölgelere taşındı. Vatandaşların can güvenliği için tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.


Yetkililerden vatandaşlara çağrı

AFAD, sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların, yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Sel felaketi sonrası bölgedeki durumu yakından takip eden AFAD, vatandaşların güvenliği için çalışmalara aralıksız devam ediyor.


AFAD’dan taziye mesajı

Kırşehir’de sele kapılarak hayatını kaybeden vatandaş için AFAD, başsağlığı mesajı yayınladı. Açıklamada, "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi. AFAD, tüm sel mağdurlarının yanında olduklarını belirtti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa