Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, bugün bazı bölgeler için çok kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. 25 Ağustos 2024 Pazar günü hava tahminleri haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 08:56
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 12:12
Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bugün yurdun pek çok bölgesinde sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Karadeniz ve İç Anadolu'da yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ağustos 2024 Pazar günü itibarıyla Samsun için turuncu, Sinop için sarı kodlu uyarı verdi.


Bu bölgelerde yağış var

Bugün Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz'in doğusu ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra İstanbul ve Hakkari'de de sağanak geçişleri etkili olacak.


Şiddetli yağış beklenen iller

Bazı illerde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Ordu, Samsun ve Sinop'ta yağışlar yerel kuvvetli olacak. Samsun'un doğu ilçelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı, zamanla şiddetleneceği tahmin ediliyor.


Kuvvetli rüzgar uyarısı

Ege'nin kıyı kesimleri ile Marmara'nın güneyinde rüzgâr kuzeyden esecek. Yurdun doğusunda ise rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği öngörülüyor. Kuvvetli rüzgârın sebep olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.


Sıcaklık düşüyor, hava serinliyor

Peki 25 Ağustos 2024 Pazar günü itibarıyla hava sıcaklıkları nasıl olacak? Sıcaklık değerleri yurt genelinde bir miktar düşecek, hava serinleyecek. Ege'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bugün İstanbul ve Ankara 31, İzmir 36 derece olacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa