İsrail Lübnan'a 100 kadar savaş uçağıyla saldırı düzenledi

İsrail Ordusu, Lübnan’a bu sabah 100’e yakın savaş uçağıyla hava harekatı gerçekleştirdi. Netanyahu "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." dedi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 09:07
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 09:52
İsrail Lübnan'a 100 kadar savaş uçağıyla saldırı düzenledi
BY
Barış Yılmaz Editör

Hizbullah, 30 Temmuz'da Lübnan'da üst düzey komutanları arasında sayılan Fuad Şükür'e yönelik suikasta karşılık misilleme saldırısı başlatmıştı.

Hizbullah’ın fırlattığı roketlerin İsrail’de pek çok noktayı vurduğu tahmin ediliyor.

İsrail, olası saldırıları durdurmak için önleyici bir vuruş gerçekleştirdi.

İsrail ordu sözcülüğü, Lübnan'a bu sabah düzenlenen ve 100 kadar savaş uçağının katıldığı saldırıda askeri istihbaratın tespit ettiği binlerce füzenin atılacağı rampaları hedef aldıklarını duyurdu.

Hizbullah'ın füze rampalarının çoğunun kuzeyi, bazılarının da İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlandığı belirtilen açıklamada, 40 fırlatma noktasının vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Yediot Ahranot Gazetesi,  Lübnan içinde çok sayıda noktaya saldırı planlarının hazırlayıp hükümete sunan İsrail Ordusu’nun, siyasi iradeden "gelen direktifler doğrultusunda hareket edeceğini yazdı.

İsrail Ordu Radyosu ise, Hizbullah'ın stratejik yapıları da hedef alan 6 bin kadar füze ve insansız hava aracı atmayı planladığını  aktardı.

Bunu dikkate alan İsrail ordusunun Lübnan’daki 200 kadar noktaya saldırı gerçekleştirdiğini  duyurdu.

Netanyahu da,. Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırı hazırlığında olduğunu tespit belirterek orduya "tehdidi" ortadan kaldırması talimatı verdiğini söyledi.

İsrail ordusunun saldırıda Hizbullah'a ait "binlerce roketi" imha ettiğini öne süren Netanyahu, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." dedi.

İsrail ordusu, sabah erken saatlerde Lübnan'da Hizbullah'a karşı "önleyici saldırı" gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa