Netanyahu'dan “Lübnan'a saldırı” ile ilgili açıklama

Terör örgütü İsrail’in bebek katili başbakanı Netanyahu, Lübnan’a 100 savaş uçağıyla düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 09:10
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 09:26
Netanyahu'dan “Lübnan'a saldırı” ile ilgili açıklama
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'a bu sabah düzenlenen saldırılara dikkat çekerek, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." şeklinde konuştu. Netanyahu, Tel Aviv'deki Güvenlik Kabinesi toplantısında, İsrail'in Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği "önleyici saldırıyı" değerlendirdi.

Hizbullah'a yönelik saldırı hazırlığı iddiası

Toplantıda, Hizbullah’ın İsrail’e saldırı hazırlığı içinde olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Netanyahu, bu tehdidin ortadan kaldırılması için İsrail ordusuna talimat verdiklerini belirtti. İsrail'in bu tür tehditlere karşı her zaman hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Binlerce roket imha edildi

Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan'daki saldırıda Hizbullah’a ait "binlerce roketi" imha ettiğini açıkladı. İsraillilere, ordunun verdiği talimatlara uyma çağrısında bulunan Netanyahu, saldırının meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirildiğini savundu.

İsrail ordusundan önleyici saldırı

İsrail ordusu, sabah erken saatlerde Lübnan’da Hizbullah’a karşı "önleyici saldırı" başlattığını duyurdu. Bu saldırının, İsrail'e yönelik olası bir saldırıyı önlemek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Hizbullah'tan misilleme açıklaması

Hizbullah, 30 Temmuz'da Lübnan’da üst düzey komutanı Fuad Şükür’e yönelik gerçekleştirilen suikasta karşılık olarak misilleme saldırısı başlattığını açıkladı. Bu saldırının, İsrail'e karşı bir cevap niteliği taşıdığı belirtildi.

100 kadar savaş uçağı kullanıldı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'a yönelik saldırılarda 100 kadar savaş uçağı kullanıldığı bildirildi. İsrail ordusunun açıklamasında, savaş uçaklarının, İsrail'in merkezini vurabilecek şekilde konumlandırılmış Hizbullah' ait füze rampalarının yer aldığı 40 fırlatma noktasının yerle bir edildiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa