İstanbul'da bugün trafiğe kapatılan yollar

30 Ağustos provası nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı. İşte araç trafiğine kapatılan caddeler ve alternatif güzergâhlar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 09:29
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 09:47
İstanbul'da bugün trafiğe kapatılan yollar
Hakan Öksüz Editör

İstanbul'da bugün yapılacak  gerçekleştirilecek 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının provasından dolayı Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı. Sabah 06.00’dan itibaren caddeye girmek isteyen araçlar için kısıtlama getirildi.

Alternatif güzergâhlar belirlendi

Provalar sona erene kadar, Vatan Caddesi'ne bağlanan bazı cadde ve sokaklar da araç trafiğine kapalı kalacak. İstanbul Valiliği, sürücülerin bu durumdan etkilenmemesi için alternatif güzergâhlar belirledi.


Hangi caddelere araçla girilemeyecek?

Adnan Menderes Bulvarı, bilinen adıyla Vatan Caddesi, her iki yönde de trafiğe kapatıldı. 

Bu kapatma kapsamında, D-100 karayolunun kuzey ve güney yönlerinden, Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz ve Akşemsettin caddeleri ile Keçeci Meydan Sokak'tan bulvara girişlere izin verilmeyecek. 

Öte yandan Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden de Vatan Caddesi'ne ulaşım sağlanamayacak.


Vatan Caddesi'ne bağlanan girişler trafiğe kapatıldı

Hal Yolu'nun güneyinden Vatan Caddesi'ne bağlanan girişler ile bu bulvara çıkan tüm cadde ve sokaklar da trafiğe kapatılmış durumda. Tatlıpınar, Kaleboyu ve Sulukule caddelerinden Vatan Caddesi'ne katılım mümkün olmayacak.

Alternatif güzergâhlar

Sürücüler için alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 Karayolu ve O-3 Hal Yolu güzergahları öneriliyor.

Trafik denetimleri sıklaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 15-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerin sonuçlarını paylaştı. Yerlikaya, bu süre zarfında toplam 2.488.264 aracın denetlendiğini belirtti.

Emniyet kemeri ve sürücü belgesi eksiklikleri

Emniyet kemeri kullanmayan 15.884 sürücüye ceza uygulandığını açıklayan Yerlikaya, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 15.249 kişinin de tespit edildiğini ifade etti. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası bulunmayan 9.354 sürücüye de işlem yapıldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa