Alman teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti

Türk futboluna damga vuran Alman teknik direktör Christoph Daum'un 70 yaşında hayatını kaybettiği haberi geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 10:10
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 10:48
Alman teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti
Hakan Öksüz Editör

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da teknik direktörlük yaptığı yıllarda Türk futboluna damga vuran Christoph Daum'dan acı haber geldi. Bir süredir akciğer kanseri ile savaşan Alman teknik adam, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. 


Ümit Özat'tan Daum paylaşımı

Christoph Daum'un hayatını kaybetmesi, hayranlarını üzüntüye boğdu. Fenerbahçe'nin ve milli takımın eski efsanelerinden Ümit Özat, Daum'un ölüm haberini duyurdu. Ümit Özat, Christoph Daum'un hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı lig şampiyonu yaptı

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Christoph Daum'un kariyeri merak ediliyor. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı lig şampiyonluğuna taşıyan Alman teknik direktör, 2013-2014 sezonunda Bursaspor'da da çalıştı.


UEFA Kupası'nda Köln'ü yarı finale çıkardı

Alman takımı Köln ile 1986'da teknik direktörlük kariyerine adım atan Daum, UEFA Kupası'nda takımını yarı finale çıkartarak büyük başarı elde etti. 


Gordon Milne'nin yerine 1994'te Beşiktaş'ın başına geçen ve şampiyonluk ipini göğüsleyen Daum, iki sezon sonra Bayern Leverkusen'in yolunu tuttu. 2001'de Beşiktaş'taki ikinci görevine başlayan Alman hoca, 2002'de Austria Wien'e gitti.

Fenerbahçe'de iki lig şampiyonluğu kazandı

2003'ten 2006'ya kadar Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğü yapan Christoph Daum, sarı-lacivertlileri iki kez üst üste lig şampiyonu yaptı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa