Biden, İsrail ve Lübnan’daki durumu takip ediyor

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Joe Biden'ın İsrail ve Lübnan'da mevcut durumu "yakından takip ettiği" duyuruldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 10:15
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 10:21
Biden, İsrail ve Lübnan’daki durumu takip ediyor
AA
Kaynak AA

Biden İsrail ve Lübnan’daki gelişmeleri yakından izliyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Lübnan’daki durumu yakından takip ediyor. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Biden’ın gece boyunca ulusal güvenlik ekibiyle sürekli olarak iletişim halinde olduğu belirtildi.

Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Biden’ın İsrail ve Lübnan’daki gelişmeleri dikkatle izlediğini söyledi. Savett, Başkan’ın talimatıyla üst düzey ABD'li yetkililerin İsrailli mevkidaşlarıyla temaslarını sürdürdüğünü ifade etti.

ABD’nin destek mesajı

Sean Savett, ABD’nin İsrail’in kendini savunma hakkını desteklemeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bölgesel istikrarın sağlanması için çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.

İsrail'den Lübnan'a saldırı

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Lübnan’da Hizbullah’a yönelik bir "önleyici saldırı" başlattığını açıklamıştı. Saldırıların Hizbullah'ın tehditlerini bertaraf etmeye yönelik olduğu bildirildi.

Hizbullah’ın misilleme tehdidi

Hizbullah ise 30 Temmuz’da Lübnan’da üst düzey komutanları Fuad Şükür'e yönelik suikasta karşılık olarak misilleme saldırılarına başladığını duyurmuştu. Bu durum, bölgedeki gerilimin tırmanmasına neden oluyor.

İsrail ordusundan önleyici saldırı

İsrail ordusu, sabah erken saatlerde Lübnan’da Hizbullah’a karşı "önleyici saldırı" başlattığını duyurdu. Bu saldırının, İsrail'e yönelik olası bir saldırıyı önlemek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Hizbullah'tan misilleme açıklaması

Hizbullah, 30 Temmuz'da Lübnan’da üst düzey komutanı Fuad Şükür’e yönelik gerçekleştirilen suikasta karşılık olarak misilleme saldırısı başlattığını açıkladı. Bu saldırının, İsrail'e karşı bir cevap niteliği taşıdığı belirtildi.

100 kadar savaş uçağı kullanıldı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'a yönelik saldırılarda 100 kadar savaş uçağı kullanıldığı bildirildi. İsrail ordusunun açıklamasında, savaş uçaklarının, İsrail'in merkezini vurabilecek şekilde konumlandırılmış Hizbullah' ait füze rampalarının yer aldığı 40 fırlatma noktasının yerle bir edildiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa