Karim Khan: İsrail liderlerine derhal tutuklama emri çıkarılmalı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan, "İsrail liderleri hakkında derhal tutuklama emri çıkarılmalı" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 10:54
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 11:01
Karim Khan: İsrail liderlerine derhal tutuklama emri çıkarılmalı!
MP
Mevlüt Peker Editör

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden çağrı: İsrail liderleri için tutuklama emri isteniyor

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, yaptığı açıklamada, İsrail liderleri hakkında hemen tutuklama emri çıkarılması gerektiğini belirtti. Khan, bu çağrıyı, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği askeri operasyonlar ve sivil kayıplar nedeniyle yaptı.


İsrail’in Gazze saldırılarına tepki

Khan, İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarının, sivil halk üzerinde büyük bir yıkıma neden olduğunu ifade etti. Bu operasyonların uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini belirten Khan, sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.


Uluslararası hukuk ihlalleri gündemde

UCM Başsavcısı, İsrail’in gerçekleştirdiği eylemlerin savaş suçu kapsamına girebileceğini ve bu nedenle uluslararası hukuk çerçevesinde yargılanmaları gerektiğini vurguladı. Khan, “İsrail liderleri, Gazze’deki sivil kayıplardan sorumludur” dedi.


Uluslararası toplumun dikkatine sunuldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, uluslararası topluma da seslenerek, İsrail’in faaliyetlerine karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Khan, UCM’nin, Gazze’de yaşanan olaylarla ilgili olarak bağımsız bir soruşturma başlatacağını ve bu soruşturmanın sonucunda gerekli adımların atılacağını ifade etti.


Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin rolü

UCM, devletler ya da bireyler tarafından işlenen savaş suçları, soykırım ve insanlığa karşı suçlarla ilgili olarak yargılama yetkisine sahip. Karim Khan’ın çağrısı, UCM’nin İsrail’e karşı daha önce de yönelttiği eleştirileri pekiştiriyor ve uluslararası hukuk çerçevesinde ciddi sonuçlar doğurabileceğini işaret ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa