Kayseri'de sel sularına kapılan şahsı, arkadaşları ve ekipler arıyor!

Gün ağarınca felaketin boyutunun çıktığı Kayseri'de sele kapılan kişi ekipler ve arkadaşları tarafından aranıyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 11:27
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 11:36
Kayseri'de sel sularına kapılan şahsı, arkadaşları ve ekipler arıyor!
DHA
Kaynak DHA

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sel sularına kapılan Muhittin Saraç’ı bulmak için arama çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülüyor. Arama faaliyetleri, iş makineleri ile ağaç ve kaya parçalarının arasında devam ederken, ekipler Saraç’ın arkadaşlarından da destek alıyor.

Sağanak yağış sele neden oldu

Dün akşam saatlerinde Bünyan'da etkili olan sağanak yağış, bölge halkının hayatını olumsuz etkiledi. Güllüce Mahallesi'nde yağışlar sele yol açarken, Muhittin Saraç’ın kullandığı otomobil saat 20.30 sıralarında sel sularına kapıldı. İhbar üzerine, Kayseri başta olmak üzere Nevşehir, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Gaziantep'ten AFAD, JAK, itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, sel sularına kapılan otomobile ulaştı ve araçta bulunan Muhittin Saraç için arama-kurtarma çalışması başlattı.

Arama çalışmaları sürüyor

Otomobil dere yatağından çıkarıldıktan sonra, Saraç’ı arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İş makineleri ile ağaç ve kaya parçalarının arasında detaylı arama yapılırken, ekipler Saraç’ın arkadaşlarının desteğiyle çalışmaları sürdürüyor. Muhittin Saraç’ın otomobiline ait lastik, amortisör ve bazı parçalar da dere yatağında bulundu.

Sel sonrası heyelan meydana geldi

Bünyan ilçesi ile Güllüce Mahallesi arasındaki yolda, sel sonrası heyelan oluştu. Selin yol açtığı heyelan nedeniyle kapanan yolda, ekipler ulaşımı yeniden sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.


Gün ağarınca felaketin boyutu ortaya çıktı

Güllüce Mahallesi'nde yaşanan sel ve heyelanın boyutu, gün ışığıyla birlikte gözler önüne serildi. Bünyan-Güllüce kara yolunda yer yer derin yarıklar ve hasara yol açan sel, yol kenarındaki bazı kayaların dere yatağına kaymasına neden oldu. Bölgede birçok yerde su birikintileri ve toprak yığılmaları tespit edilirken, çok sayıda ağaç da zarar gördü.


'1983’ten bu yana böyle bir yağmur görmedik'

Muhittin Saraç’ın arkadaşı Selahattin Şahin, "Güllüce Mahallesi’nde yaşıyorum ve Muhittin benim yakın arkadaşımdı. Bütün ekipler burada çalışıyor. Böyle bir yağmuru en son 1983 yılında yaşamıştık, fakat bu kadar şiddetli değildi. Bu yağmur değil, adeta bir deprem gibiydi. Kayalar yol kenarındaydı ve sel sularına kapıldı. Olay anında, üç arkadaş konvoy halindeydi ancak Muhittin durmamış ve ‘Neden duruyorsunuz’ diye sormamış bile. Sulara kapıldı ve aracı ters dönmüş. Şimdi yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda arkadaşımı arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa