Zimmetine para geçiren sahte diplomalı belediye personeline hapis!

Antalya Konyaaltı Belediyesi’ne sahte diploma ile girerek zimmetine 567.000 TL geçiren belediye çalışanı hapse atıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 11:38
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 11:50
Zimmetine para geçiren sahte diplomalı belediye personeline hapis!
DHA
Kaynak DHA

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı bir şirkette maaş ödemelerinden sorumlu olan büro personeli Çiğdem B., kendisine fazla maaş ödediği ve sahte üniversite diploması kullanarak 2 yılda toplam 567 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 625 bin lira para cezası aldı. Çiğdem B., bu karara itiraz etti.

Fazla maaş ödemesi tespit edildi

Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de çalışan Çiğdem B., her ay kendi hesabına birden fazla maaş ödemesi yaptığı iddiasıyla suçlandı. Şirketin yaptığı incelemeler sonucunda, Çiğdem B.'nin işe girişte sunduğu üniversite diplomasının sahte olduğu ve aslında üniversite mezunu olmadığı belirlendi.

567.000 TL zimmete geçirildi

Şirketin şikayeti üzerine başlatılan savcılık soruşturmasında, bilirkişi raporları Çiğdem B.'nin fazla maaş ödemeleri, sahte diploma ile aldığı yüksek maaş farkları ve diğer ödemelerle toplam 567 bin lirayı zimmetine geçirdiğini ortaya koydu. Bu durumun ardından Çiğdem B. hakkında "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından 17 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sahte diploma ile yüksek maaş aldı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Çiğdem B.’nin sunduğu lisans diplomasının ait olduğu üniversitede yapılan araştırmada, bu isimde bir mezun bulunmadığı ortaya çıktı. Normalde ilköğretim mezunu olduğu tespit edilen Çiğdem B., lisans mezunları için belirlenen maaş tutarından ödeme almıştı. 2020-2022 yılları arasında 135 işlem yaparak fazla maaş aldığı ve toplamda 567 bin lirayı zimmetine geçirdiği belirtildi.

Çalışan suçlamaları kabul etmedi

Mahkeme sürecinde Çiğdem B., iş başvurusu sırasında ortaokul mezunu olduğunu ve sahte diplomanın kendisi tarafından sunulmadığını öne sürdü. Ayrıca, maaş ödemelerinde isminin birden fazla kez yazılması ve kendisine fazla para aktarılması talimatını Belediye Başkan Yardımcısı T.E.'nin verdiğini iddia etti. Çiğdem B., yargılandığı Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tüm suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti.

Mahkeme hapis ve para cezasına hükmetti

Mahkeme, Çiğdem B.'yi kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçundan, suçu değişik zamanlarda birden fazla kez işlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, 625 bin lira adli para cezası verilmesine karar verildi. Çiğdem B., verilen bu cezalara avukatları aracılığıyla itiraz etti.

İşinden ayrıldı

Davanın yargıya taşınmasının ardından, Çiğdem B.’nin işinden ayrıldığı öğrenildi. Çiğdem B.’nin belediyedeki görevi süresince zimmetine geçirdiği iddia edilen 567 bin liralık meblağın, kamu zararının boyutunu ortaya koyduğu belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa