Türk terminatörü karşılamaya kimse gitmedi!

"Türk terminatörü" lakaplı bilek güreşi sporcusu Gökhan Seven, 13. kez dünya şampiyonu oldu. Memleketinde onu sadece oğlu ve Kulüp Koordinatörü karşıladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 12:07
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 12:21
Türk terminatörü karşılamaya kimse gitmedi!
DHA
Kaynak DHA

Bilek güreşinde birçok dünya, Avrupa ve Asya şampiyonluğu bulunan ve ‘Türk terminatör’ olarak tanınan Gökhan Seven (46), Moldovya’nın başkenti Kişinev’de düzenlenen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda bir kez daha kürsünün zirvesine çıktı. Toplamda 13 dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Combat Game şampiyonluğu olmak üzere 30 altın madalyaya sahip olan Seven, Erzurum’a dönüşünde Türk Kızılay Engelsiz Erzurum Şubesi Kulüp Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu ve oğlu Alihan Seven tarafından karşılandı.


"Madalyamı Filistin halkına armağan ediyorum"

Sağ kolda 13’üncü kez dünya şampiyonu olan Gökhan Seven, madalyasını Filistin halkına armağan ettiğini belirterek, "Türk bayrağını göndere çekip İstiklal Marşı’mızı okuttum. Ancak kimsenin beni karşılamamasına alıştım, bu benim kaderim" dedi.


Tekerlekli sandalyeden dünya şampiyonluğuna

Bebekliğinde geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Gökhan Seven, sporla hayata tutundu. Türkiye'nin adını bilek güreşinde dünyaya duyuran Seven, sağ kolda 13’üncü dünya şampiyonluğunu kazanırken, sol kolda ise dünya üçüncüsü oldu. Moldovya’da 18-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada, sağ kolda Mısırlı rakibi Muhammed Kandal’ı yenerek altın madalya kazandı.


İlk madalyası ABD'den

Bilek güreşinde ilk büyük başarısını 2010 yılında ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında bronz madalya kazanarak elde eden Gökhan Seven, 24 yıllık kariyerinde birçok sporcu yetiştirdiğini belirtti. Toplamda 30 şampiyonluğu bulunan Seven, "Moldovya’da kazandığım dünya şampiyonluğumu İsrail tarafından katledilen Filistin halkına armağan ediyorum. Tek dileğim, kimsenin ölmemesi. Bu dünya hepimize yeter" ifadelerini kullandı.


Sevincini ülkede paylaşamamak üzüyor

Her şampiyonaya buruk gittiğini söyleyen Seven, yurt dışında kazandığı başarıların Türkiye’de yeterince takdir edilmemesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. "Gittiğim ülkede madalya kazanmak ve burada coşku ile karşılanmamak sanırım benim kaderim oldu. Ama son nefesime kadar ülkemi yurt dışında temsil edip, bayrağımızı göndere çekmeye devam edeceğim" dedi.


"Altın harflerle yazdıran sporculara sahip çıkılmalı"

Türk Kızılay Engelsiz Erzurum Şubesi Kulüp Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, Gökhan Seven’in başarılarından büyük gurur duyduklarını belirtti. Keleşoğlu, Seven’i oğlu Alihan ile birlikte karşıladığını ifade ederek, "Bugün burada bir bayram yaşanmalıydı. Ama her zaman olduğu gibi yalnızca biz vardık. Gökhan gibi sporculara sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.


Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
murat 3 hafta önce federasyon baskanlari ve bakanın istifa etmesi lazım artık bu kadar başarısızlığa rağmen
Sonraki Sayfa