THY'den Beyrut kararı: Seferler iptal!

İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırının ardından THY'den sefer iptali açıklaması geldi. İşte iptal edilen THY seferleri...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 12:40
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 13:12
THY'den Beyrut kararı: Seferler iptal!
Hakan Öksüz Editör

Gazze Şeridi'ne bomba yağdıran İsrail, Lübnan'da yer alan Hizbullah güçlerinin saldırısıyla neye uğradığını şaşırdı. Üst düzey komutanlar arasında gösterilen Fuad Şükür'ün suikasta kurban gitmesinin ardından intikam açıklamasında bulunan Hizbullah, İsrail'e saldırı başlattı.


THY'den açıklama geldi

İsrail'in bu saldırılara yanıt vermesinin ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. Lübnan'a bu sabah yapılan saldırılar, uçuş güvenliğini tehlikeye soktu. Türk Hava Yolları, güvenliği gerekçe göstererek Beyrut'a yapılan bazı uçuşların iptal edildiğini bildirdi.


İptal edilen THY seferleri

  • İstanbul-Beyrut (TK-824), 
  • Beyrut-İstanbul (TK-824),
  • İstanbul-Beyrut (TK-826),
  • Beyrut-İstanbul (TK-827).

Hizbullah'tan misilleme

Hizbullah, 30 Temmuz'da Lübnan'da üst düzey komutanları arasında sayılan Fuad Şükür'e yönelik suikasta karşılık misilleme saldırısı başlatmıştı. Hizbullah’ın fırlattığı roketlerin İsrail’de pek çok noktayı vurduğu tahmin ediliyor.

İsrail, olası saldırıları durdurmak için önleyici bir vuruş gerçekleştirdi.


İsrail ordu sözcülüğü, Lübnan'a bu sabah düzenlenen ve 100 kadar savaş uçağının katıldığı saldırıda askeri istihbaratın tespit ettiği binlerce füzenin atılacağı rampaları hedef aldıklarını duyurdu.

Netanyahu: "Bize vuranı biz de vururuz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'a bu sabah düzenlenen saldırılara dikkat çekerek, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." şeklinde konuştu. Netanyahu, Tel Aviv'deki Güvenlik Kabinesi toplantısında, İsrail'in Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği "önleyici saldırıyı" değerlendirdi.


Hizbullah'a yönelik saldırı hazırlığı iddiası

Toplantıda, Hizbullah’ın İsrail’e saldırı hazırlığı içinde olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Netanyahu, bu tehdidin ortadan kaldırılması için İsrail ordusuna talimat verdiklerini belirtti. İsrail'in bu tür tehditlere karşı her zaman hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa