Modi: Kadınlara yönelik suçların affı yok!

31 yaşındaki kadın doktora tecavüz olayı ile ilgili konuşan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kadınlara karşı işlenen suçların affedilemeyeceğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 12:51
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 12:59
Modi: Kadınlara yönelik suçların affı yok!
AA
Kaynak AA

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kalküta'da bir kadın doktorun tecavüze uğrayarak öldürülmesi olayına ilişkin, kadınlara yönelik suçların affedilemez olduğunu vurguladı.


Kadınların güvenliği öncelikli

Hindistan'ın NDTV kanalında yer alan habere göre, Modi, Maharaştra eyaletindeki bir organizasyonda konuştu. Modi, kadınların güvenliğinin çok önemli olduğunu belirterek, tüm eyalet hükümetlerine kadınlara yönelik suçların asla bağışlanmayacağını ifade etti. Başbakan Modi, "Kadınlara yönelik suçlar affedilemez. Kim suç işlerse işlesin, bağışlanmayacak" dedi.


Suçlulara ağır cezalar yolda

Modi, ülkede kadınlara karşı işlenen suçlara ağır cezalar verilmesi amacıyla kanunların güçlendirildiğini söyledi. Kadınların güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını belirten Modi, suçlulara karşı hiçbir taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.


Ne olmuştu?

Kalküta'da bulunan RG Kar Tıp Koleji'nde çalışan 31 yaşındaki bir kadın doktor, 9 Ağustos’ta 36 saatlik nöbetinin ardından dinlenme odası olmadığı için seminer odasında uyumaya karar vermişti. Ertesi sabah meslektaşları tarafından yarı çıplak ve vücudunda ağır yara izleriyle bulunan kadının cansız bedeni, dehşete yol açmıştı.


Soruşturma CBI’ye devredildi

Hastanede gönüllü olarak çalışan Sanjoy Roy, olayla ilgili olarak gözaltına alınmıştı. Ancak olayın "örtbas ve ihmal" suçlamalarıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla soruşturma, yerel polisten Merkezi Soruşturma Bürosu’na (CBI) devredildi.


Doktorlardan süresiz grev kararı

Bu vahim olay, ülke genelindeki doktorlar arasında büyük bir infiale yol açtı. Çeşitli şehirlerdeki doktorlar, meslektaşlarının tecavüze uğrayarak öldürülmesine tepki olarak süresiz grev kararı aldıklarını açıkladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa