Zimmetine para geçiren sahte diplomalı belediye çalışanına hapis

Konyaaltı Belediyesi'nde sahte diplomayla yüksek ve fazladan maaş aldığı gerekçesiyle yargılanan Çiğdem B., hapis ve para cezası aldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 13:15
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 13:54
Zimmetine para geçiren sahte diplomalı belediye çalışanına hapis
DHA
Kaynak DHA

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı bir şirkette çalışan ve maaş ödemelerinden sorumlu olan büro personeli Çiğdem B., sahte üniversite diploması kullanarak yüksek maaş aldığı ve her ay kendisine fazla maaş ödediği iddiasıyla açılan davada hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Olay, Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de çalışanların maaşlarını düzenleyen Çiğdem B.'nin, kendi hesabına birden fazla maaş ödemesi yaptığı iddiasıyla gündeme geldi. Yapılan incelemede, Çiğdem B.’nin işe girişte sunduğu üniversite diplomasının sahte olduğu ve bu yolla maaşını artırdığı ortaya çıktı.

Şirketin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, bilirkişi raporuyla Çiğdem B.'nin, sahte diploma ve fazla maaş ödemeleriyle 2 yıl içinde zimmetine 567 bin lira geçirdiği belirlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çiğdem B.'nin lise mezunu olarak başvurduğu işe sahte bir lisans diploması sunarak yüksek maaş aldığı ve toplamda 567 bin lirayı haksız yere kazandığı belirtildi.

Savunmasında, diplomanın kendisine ait olmadığını ve belediyedeki çalışmaları dolayısıyla yüksek maaş aldığını iddia eden Çiğdem B., maaşının belediye başkan yardımcısının talimatıyla yüksek tutulduğunu söyledi. 

Suçlamaları reddeden Çiğdem B., şirkete herhangi bir üniversite diploması sunmadığını söyledi.

Çalışmalarının içeriği nedeniyle üniversite mezunu yevmiyesi üzerinden maaş aldığını öne süren Çiğdem B., fazladan aldığı iddia edilen 567 bin liralık tutarın ise yanlış olduğunu savundu.

Çiğdem B., mahkemeden beraat kararı verilmesini talep etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçundan ve suçu değişik zamanlarda katılan kuruma karşı birden fazla kez zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle mahkeme Çiğdem B.’yi 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 625 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Cezaya itiraz eden Çiğdem B.'nin, yargı süreci dolayısıyla işinden ayrıldığı öğrenildi.

Ancak mahkeme, Çiğdem B.'yi kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmaktan ve güveni kötüye kullanmaktan suçlu bularak hapis ve para cezasına çarptırdı. Çiğdem B., karara itiraz etti ve olayın ardından işinden ayrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa