Köpek saldırısı sonrası Beşikçioğlu'ndan tepki çeken paylaşım!

Ankara'da bir çocuğun köpek tarafından ısırılmasının ardından Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan tepki çeken bir açıklama geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 14:05
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 14:27
Köpek saldırısı sonrası Beşikçioğlu'ndan tepki çeken paylaşım!
Hakan Öksüz Editör

İstanbul'un Fatih ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu Ayhan Özçelik'in yaşamını yitirdiği olayın ardından Ankara'da da benzer bir hadise yaşandı. Etimesgut ilçesinde bir çocuğu ısıran sokak köpeğiyle ilgili alınan karar, sosyal medyada büyük tepki topladı.


Yapracık'taki köpek saldırısı gündemde

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Ankara'nın Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi'nde sokak köpeğinin bir çocuğu ısırdığını belirtti. Sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yapan Beşikçioğlu, olay sonrası harekete geçtiklerini ifade etti. 


Beşikçioğlu, köpeğin alındığı yere bırakılacağını belirtti

Erdal Beşikçioğlu'nun açıklamasına göre köpek, sağlık kontrollerinin yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Geçici Hayvan Bakım Evi'ne alındı. Köpeğin 10 günlük gözetim süresinden sonra alındığı yere geri bırakılacağını belirten Beşikçioğlu, eleştiri oklarına hedef oldu.


"Hem çocuğun hem köpeğin tedavisi"

Diğer ilçelerden Etimesgut'a bırakılan köpek sayısının arttığını aktaran Beşikçioğlu, bu durum sebebiyle sokak hayvanlarını korumanın güçleştiğini ifade etti. Beşikçioğlu, şunları söyledi:

Saldırıya uğrayan çocuğa 4 doz kuduz aşısı yapıldı

Sosyal medyada Beşikçioğlu'na tepkiler

Bu karar, sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Beşikçioğlu’nun açıklamasına gelen tepkilerde, köpeğin tekrar aynı yere bırakılmasının tehlikeli olabileceği vurgulandı. Kullanıcılar, "Köpeği alındığı yere bırakacağız derken yasalardan haberiniz yok galiba?", "10 günde ne olacak da bu hayvan saldırganlığını bırakacak?", "Bu adamı nasıl başkan seçtiler?" gibi sert eleştirilerde bulundu. Kararın, halkın güvenliği açısından riskli olduğu ve yasalara uygun olmadığı yönünde yorumlar yapıldı.


Bu olay, Türkiye’de sahipsiz hayvanlar ve halk güvenliği konusunda süregelen tartışmaları yeniden alevlendirdi. Hem insanları hem de hayvanları koruma konusundaki dengenin nasıl sağlanacağı sorusu, yerel yönetimlerin ve vatandaşların önünde bir kez daha önemli bir mesele olarak duruyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa