Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör sopasıyla siyaset dizaynı geride kaldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu dönemin geçmişte kaldığını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 14:04
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 14:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Terör sopasıyla siyaset dizaynı geride kaldı''
AA
Kaynak AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde halka seslendi.

Eski Türkiye'nin tamamen geride kaldığını belirten Erdoğan, insanların kökeninden, inancından, dilinden dolayı ötekileştirildiği günlerin artık mazi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, Türkiye'ye istikamet çizildiği günlerin geride kaldığını vurguladı.

Terörün karanlık gölgesi, doğu ve güneydoğu illerinden çekildikçe şehirlerin yıllardır atıl kalan potansiyelinin de ortaya çıktığına işaret eden Erdoğan, daha düne kadar terör yuvası olan Gabar Dağı'nda bugün ülkenin en büyük petrol rezervlerinden birini çıkardıklarının altını çizdi.

"Kazanımların elimizden alınmasına müsaade etmeyiz"

Zorlu mücadeleler neticesinde çok ağır bedeller ödeyerek kazanımlar elde ettiklerini belirten Erdoğan, kimsenin bunları ellerinden almasına müsaade etmeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belini kırdığımız, nefesini kestiğimiz, sınırlarımız içinde artık kıpırdayamaz hale getirdiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz” dedi.

Hukuk ve demokrasi içinde, anayasal zeminde şehirlere hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunları olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Yılmaz, kayyım uygulamasının terörle tavizsiz mücadeleden kaynaklandığı göndermesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  çatışmayı, terörü, gerilimi, şiddeti, baskıyı özleyen, Türkiye’yi  eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere  asla eyvallah etmeyeceklerini bildirdi.

Kökü dışarıda olan, yularını Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyununa asla gelmeyeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Boğaziçi Görünümünün Korunmasına ilişkin düzenlemelerin ihlal edilmesini de değerlendirdi.

"İstanbul'un çevre hazinesi para babalarına peşkeş çekiliyor"

Ana muhalefet partisi CHP'ye yüklenen Erdoğan, yıllarca çevre üzerinden ders vermeye kalkanların şimdi İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel başkanı Özgür Özel ve İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olimpiyatlar sırasında Paris'te yaptıkları paylaşımları da hedef aldı.

Avrupa'da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm ortaya çıktığını söyleyen Erdoğan, belediyelerin 3 ayda akraba çiftliğine çevrildiğini ifade etti.

"Avrupa'da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa