3 İsrail subayı daha etkisizleştirildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'de 3 İsrail ordusu subayının daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 12:28
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 16:28
3 İsrail subayı daha etkisizleştirildi
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalar sonucunda üç subayının daha öldüğünü açıkladı. Ordudan yapılan resmi açıklamada, 6310. Tugayından iki yedek subay ve 8119 No'lu taburda görevli bir subayın çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybeden subayların yaşlarının 26, 23 ve 35 olduğu bildirildi.

7 Ekim'den bu yana ölen asker sayısı arttı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, toplam ölen asker sayısı 699'a yükseldi. Bu sayının 336'sının Gazze'deki kara harekâtı sırasında hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yaralı asker sayısında da ciddi artış var

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde yaralanan asker sayısının da arttığını bildirdi. Resmi verilere göre, toplamda 4.376 asker yaralandı. Yaralananların 2.249'unun Gazze'deki kara saldırılarında yaralandığı açıklandı.

Ölü ve yaralı sayısı tartışma konusu

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalara ilişkin ölü ve yaralı sayıları konusunda eleştiriliyor. Bazı kesimler, ordunun gerçek verileri gizlediğini öne sürerek şeffaflık çağrısında bulunuyor. Bu eleştiriler, ordunun paylaştığı verilerin doğruluğu hakkında soru işaretlerine yol açıyor.

Ölü sayısı düşüyor

Öyle ki, İsrail ordusunun zaman zaman bugün açıkladığı rakam, dünün altında çıkıyor. Sıkça hesap hatası yapan İsrail ordusu, “verileri düşük gösterdiği” gerekçesiyle ülke içindeki muhaliflerin de tepkisini çekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa