Malazgirt Savaşı ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı

Malazgirt Meydan Savaşı ile ilişkilendirilen 11'inci yüzyıla ait mezarlar gün yüzüne çıkarıldı. İşte çalışmadan detaylar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 16:42
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 17:02
Malazgirt Savaşı ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı
Hakan Öksüz Editör

1071'de gerçekleşen ve Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü, renkli etkinliklerle kutlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malazgirt Zaferi'nin kutlandığı günlerde önemli bir duyuruda bulundu. Bu yıl yapılan kazılarda Malazgirt Meydan Savaşı hakkında yeni bulgular gün yüzüne çıkarıldı.


Stratejik yerlerde önemli bulgular!

Muş'un Malazgirt ilçesinde ve bölgeye yakın yerlerde yürütülen çalışmaların sonuçları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yazılı olarak paylaşıldı. Çalışmaların Ahlat Müze Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirildiği kaydedildi. Bölgedeki arkeolojik çalışmalara bu yıl da devam edildiği, stratejik yerlerde önemli bulguların gün yüzüne çıkarıldığı vurgulandı.


11'inci yüzyıla ait mezarlar bulundu

Projenin 2020 yılında başlatıldığını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afşin Mezarlık Alanı'nda sürdürülen kazılarda bulunan mezarlar hakkında açıklamada bulundu. Bulunan mezarların 11'inci yüzyıla ait olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Bölgenin en eski Müslüman mezarlığı

Bakanlığın açıklaması şöyle:


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa