Ahlat Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki özel ışıklandırma şehri aydınlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ahlat Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Külliye binasına, Malazgirt Zaferi'ne özel ışıklandırma yapıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 21:03
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 21:26
Ahlat Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki özel ışıklandırma şehri aydınlattı
Kübra Şenal Editör

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. İlk kez düzenlenen bu toplantı, Van Gölü kıyısındaki Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.


Külliye'de Malazgirt Zaferi'ne özel aydınlatma

Toplantının yapıldığı Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, özel ışık ve lazer teknikleri kullanılarak dikkat çekici bir şekilde aydınlatıldı.


Külliyenin dış cephesi tamamen kırmızı ışıkla kaplanırken, ana giriş kapısının sağ ve sol bölümlerine beyaz ışıkla ay yıldız ve Cumhurbaşkanlığı forsu yansıtıldı. Bu özel ışıklandırma, külliyeye görsel bir zenginlik kazandırırken, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsunun vurgulanmasıyla da toplantının anlam ve önemine dikkat çekildi.


"Yiğitlerin serdarı Sultan Alparslan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı kutlama törenleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Erdoğan, ata yurdu Belh ve Buhara ile birlikte Kubbet-ül İslam unvanına sahip 3. belde olan Ahlat'ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirterek, şu açıklamaya yer verdi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa