Bakan Tunç'tan Tuncay Özkan açıklaması! Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "züppe" diyen CHP'li Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 22:16
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 22:55
Bakan Tunç'tan Tuncay Özkan açıklaması! Soruşturma başlatıldı
Kübra Şenal Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.


Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret ve iftiraların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tunç, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.


"Terbiyesiz ve ahlak dışı sözleri şiddetle kınıyorum"

Tunç açıklamasında ayrıca, milletvekilliği görevini yürüten bir kişinin bu tür ifadeler kullanmasını eleştirerek, "Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum" dedi.

Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sosyal medya üzerinden yapılan hakaret ve iftiraların yasal olarak takip edileceğini ve gerekli adımların atılacağını bir kez daha göstermiş oldu.


CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan'ın Malazgirt Zaferi etkinlikleri kutlamasında CHP'li yöneticileri eleştirmesi üzerine Cumhurbaşkanına, "Seni gidi züppe seni" demişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa