Iğdır'da kiracı evi ateşe verdi iddiası...

Iğdır'da çıkan yangın korkuya neden olurken. Kiracının, evi ateşe verdiği iddia edildi. İşte olayın detayları...

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 04:47
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 04:47
Iğdır'da kiracı evi ateşe verdi iddiası...
AA
Kaynak AA, DHA

Iğdır’da 5 katlı bir apartmanın 4. katında çıkan yangın, paniğe yol açtı. Azerbaycan vatandaşı olan Aybeniz isimli kadının, mülk sahibiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle evi ateşe verdiği iddia edildi. Kiracı gözaltına alındı.

Yangın, saat 21.30 civarında Cumhuriyet Mahallesi Basın Sokak'taki 5 katlı bir binanın 4. katında bilinmeyen bir sebeple başladı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler binadaki diğer dairelere sıçramadan itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri evde inceleme yaptı. Kullanılamaz hale gelen ve eşyaların büyük bir kısmı yanan evde yaşayan Azerbaycanlı kiracı Aybeniz, evi kasten ateşe verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Azerbaycan uyruklu kiracının, mülk sahibiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle evi yaktığı iddia ediliyor. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

İzmir'deki yangın söndürüldü

Kemalpaşa'da çıkan orman yangını, ekiplerin karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Henüz belirlenemeyen bir sebeple Karabel mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 12 arazöz, 1 dozer ve 2 yer ekibi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.

Yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla karadan müdahale edilerek kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa