CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a tepkiler sürüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 08:00
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 08:00
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a tepkiler sürüyor
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yılmaz, bu saldırının aynı zamanda milletin iradesine ve demokratik değerlere yönelik olduğunu belirterek, şu ifadeleri ekledi:

"Kullandığı edep dışı ifadeleri kesinlikle reddediyor, milletvekili sıfatı taşımasına rağmen bu makamın sorumluluğunu taşımaktan uzak olan bu kişinin sözlerini en güçlü şekilde kınıyorum. Başta ait olduğu parti olmak üzere, tüm siyasi partilerin gerekli tepkiyi göstermelerini umuyorum."

Bakan Ersoy'da tepki gösterdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"CHP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği asılsız ve çirkin suçlamalar, sadece siyasi nezaketsizlik değil, aynı zamanda insani ve ahlaki değerlere olan uzaklığını da göstermektedir. Bu tür ifadeler, Cumhurbaşkanımızı hedef almanın ötesinde, milletimizin iradesine ve devletimizin en yüce makamına karşı derin bir saygısızlık anlamına gelmektedir. Bu tür ithamların hesabı elbette hukuk çerçevesinde sorulacaktır."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa