Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre bugün bazı bölgelerde kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına etkili olacak.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 09:05
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 10:08
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre bugün sabah saatlerinde yurdun kuzey kesimlerinde etkisini gösterecek sağanak yağışlar zamanla kuvvetlenecek. Doğu Karadeniz, Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Akdeniz ve Ege'nin iç bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen iller

Yağışların; Düzce, Eskişehir'in güneyi, Kastamonu, Karaman, Karabük ve Konya'da gök gürültülü sağanak şeklinde düşeceği öngörülüyor. Günün erken saatlerinde Artvin ile Bartın dolaylarında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Ani sel, su baskını ve kısa süreli fırtına riski

Meteorolojik radar raporlarından edinilen bilgilere göre kuvvetli yağışın etkili olacağı bölgelerde yerel dolu yağışı, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Yağış anında etkisini gösterecek kısa süreli fırtınaya karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Önceki haftalarda kavrulan Türkiye, son günlerde biraz da olsa serinledi. Hafta başı itibarıyla hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik beklenmiyor. 

İstanbul zamanla çok bulutlu 32, Ankara parçalı bulutlu 31, İzmir zamanla sağanak yağışlı 35, Antalya öğle saatlerinden sonra yağışlı 32 derece olacak. Hatay'da hava sıcaklığı 33, Samsun'da 30, Trabzon'da 28, Iğdır'da 35, Diyarbakır'da 38, Hakkari'de 31 derece civarında seyredecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa