Lynk & Co 01 Türkiye'de satışta

Çinli Lynk & Co otomobil şirketi SUV modeli 01'i Türkiye'de satışa çıkardı. Aracın Türkiye fiyatı da belli oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 09:43
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 10:22
Lynk & Co 01 Türkiye'de satışta
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'ye son dönemlerde elektrikli araçların girişi bir hayli fazla oldu.

Türkiye pazarına giren Asya ülkeleri farklı modelleri Türk halkına sundu. Onlardan biri de Çinli otomobil şirketi Lynk & Co oldu. Otomotiv şirketi, şarj edilebilir hibrit SUV modeli 01'i Türkiye'de satışa sundu. 

Volvo çatısında

Geely grubunun bir parçası olan ve Volvo Cars tarafından desteklenen Lynk & Co, 01 modeliyle Türkiye otomotiv pazarına giriş yaptı. Araç, özellikle genç ve teknoloji meraklısı sürücülere hitap eden modern tasarımı ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Teknik özellikler

Lynk & Co 01, 1.5 litre benzinli motor ve 60 kW elektrik motorundan oluşan bir hibrit sistem sunuyor. Toplamda 261 beygir güç ve 425 Nm tork üreten araç, 75 kilometreye kadar saf elektrikli sürüş menziline sahip. İç mekanda 12.3 inç HD dijital gösterge paneli, 12.8 inç dokunmatik ekran, kablosuz şarj ünitesi ve Harman Infinity ses sistemi gibi özellikler bulunuyor.

Satış fiyatı belli oldu

Lynk & Co 01, Türkiye'de lansmana özel olarak 2 milyon 099 bin TL fiyatla satışa sunuldu. Ayrıca, plug-in hibrit sistemine sahip olan bu model, ÖTV güncellemesi sayesinde yüzde 30 ÖTV diliminde yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa