Telegram’dan Pavel Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Anlık mesajlaşma servisi Telegram, uygulamanın geliştiricisi ve şirketin sahibi Pavel Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 11:29
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 11:48
Telegram’dan Pavel Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama
DHA
Kaynak DHA

Telegram, Pavel Durov'un gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı

Uçtan uca şifreleme ile güvenliği sağlanan ve dünya genelinde popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram, şirketin CEO'su Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

'Durov'un saklayacak bir şeyi yok'

Telegram'ın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Durov'un gözaltına alınmasının ardından "Telegram'ın CEO'su Pavel Durov'un saklayacak hiçbir şeyi yok ve Avrupa'da sık sık seyahat ediyor. Bir platformun veya sahibinin o platformun kötüye kullanılmasından sorumlu olduğunu iddia etmek saçmadır" ifadeleri kullanıldı.

Telegram AB yasalarına uyduğunu vurguladı

Telegram, Durov'un gözaltına alınmasına ilişkin olarak, "Telegram, Dijital Hizmetler Yasası da dahil olmak üzere AB yasalarına uyuyor, moderasyonu ise endüstri standartlarına uygun şekilde yapılıyor ve sürekli geliştiriliyor. Dünya çapında neredeyse bir milyar kullanıcı Telegram'ı iletişim aracı ve hayati bilgi kaynağı olarak kullanıyor. Bu durumun hızlı bir şekilde çözülmesini bekliyoruz. Telegram hepinizin yanında" şeklinde bir açıklama yaptı.

Ne olmuştu?

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alındı. Gözaltı sebebiyle ilgili ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak Telegram, platformun ve Durov'un herhangi bir yasa dışı faaliyeti gizlemediğini ve Avrupa yasalarına uyduğunu belirtiyor. Gözaltı olayının ardından, şirketten yapılan açıklamalar Durov'un serbest bırakılması yönünde çağrılar içeriyor ve olayın kısa sürede çözüme kavuşması umuluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa