Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi'nin 953. yılında mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılında konuştu. Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin tüm Müslümanların zaferi olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 12:07
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 13:19
Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi'nin 953. yılında mesajlar
O
Onur Çetinkaya Editör

Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı kutlanıyor. Muş Malazgirt'teki programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta düzenlenen "Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı"nda yaptığı konuşmada, Malazgirt Zaferi'nin sadece bir askeri zafer olmanın ötesinde, Türklerin Anadolu'da bir medeniyet kurma sürecinin başlangıcı olduğuna vurgu yaptı. 

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin tüm Müslümanlar için bir zafer olduğunu belirterek, Alparslan'ın ordusunda Türklerle birlikte Kürtler, Araplar ve diğer Müslümanların omuz omuza savaştığını hatırlattı.

Konuşmasında, Malazgirt ruhunun bugün de canlı olduğunu ifade eden Erdoğan, bu ruhun kıyamete kadar Türk milletinin gönüllerini kuşatmaya devam edeceğini söyledi. 

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'ni, Türkiye'nin geleceğine, özellikle 2071 hedeflerine giden yolda bir rehber ve fener olarak görmeleri gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, milletin karşılaştığı zorlukların üstesinden ancak bir olarak gelebileceğini, vatanın savunulmasında da aynı birlik ruhunun önemli olduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı etnik ve mezhepsel kökenlerden gelen vatandaşların, birlik ve beraberlik içinde, Türkiye'nin bağımsızlığı ve geleceği için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa