İsrail emretti, Fransa gözaltına aldı!

Siyonist İsrail emretti, Fransa emri yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov’u susturmak isteyen Siyonist İsrail!

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 12:41
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 13:45
İsrail emretti, Fransa gözaltına aldı!
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze’de yürüttüğü soykırımın uluslararası kamuoyu tarafından bilinmesini istemeyen İsrail, Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X’e uyguladığı baskıdan sonuç aldı ancak aynı sonucu “sansür” talebinde bulunduğu Telegram’dan alamayınca Pavel Durov’un sıkça seyahat ettiği Avrupa’ya gözaltına alınması emrini verdi.

Özgürlük Meta’ya…

Batı, İsrail propagandası yapan ve devlet başkanlarınınki de dahil olmak üzere Filistin lehine yapılan tüm paylaşımları sansürleyen Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta’ya “demokrasi ve özgürlük” adı altında İslam’a ve Müslümanlara yönelik her türlü hakareti desteklerken; Pavel Durov, Siyonist İsrail’in emriyle demokrasi ve özgürlük havarisi Fransa’da tutuklandı.

Cumartesi akşamı bir suçlu gibi yakalandı

Fransa, terör örgütü İsrail'in Gazze’de yürüttüğü ve 50 binden fazla insanın ölümüne neden olan soykırımı uluslararası kamuoyuna duyuran Telegram'ı susturmaya çalışan Batı’nın eli oldu ve Rus mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve CEO'su 39 yaşındaki milyarder Pavel Durov’u, cumartesi akşamı başkent Paris dışındaki Bourget Havaalanı’nda bir suçlu gibi yakaladı.

Azılı katil yakalanmış gibi duyuruldu

Fransız medyası, Telegram'ın sahibi Pavel Durov'un, Azerbaycan dönüşünde, Paris Le Bourget Havaalanı’nda yakalanarak gözaltına alındığı “azılı bir katil yakalanmış” gibi duyurdu. Fransa'nın arananlar listesinde ismi bulunan Pavel Durov'un üstelik Fransız vatandaşlığı da bulunuyor.

Onlarca suç isnat ediliyor

Fransa, demokrasi ve özgürlük havariliğinin zarar görmemesi için Pavel Durov'a onlarca suç isnat etti. Pavel Durov hakkında uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama, toplu dolandırıcılık, pedofili içerik, suça ortaklık, suçu gizleme, terörizme destek ve yaptırımlardan kaçma gibi onlarca suçlama var. Pavel Durov’a yapılan suçlamalar, Batı’nın ipliğini pazara çıkaran Wikileaks’in kurucusu Julian Assange ile gizli NSA belgelerini ifşa eden eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı, Amerikalı bilgisayar uzmanı Edward Snowden’a yapılan suçlamaları akıllara getirdi.

Sansür baskısını kesin dille reddetti

İşgalci Siyonist şebeke İsrail'in bebek, kadın, yaşlı ayırt etmeden Gazze'de yürüttüğü barbar soykırımlarıyla ilgili savaş ve insanlık suçlarını içeren görüntülerin Telegram’daki kanallardan yayımlanmasının toprak hırsızı İsrail'i paniklettiği belirtiliyor. Bazı bilgisayar korsanlarının Gazze Şeridi’nde katliam yürüten terör örgütü İsrail'in gizli verilerine ulaştığı ve bu verilerin bir bölümünü Telegram’daki kanallar üzerinden yayınladığı kaydediliyor. Çoklu platform ve uçtan uca şifreli anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın bebek katili İsrail'in tüm baskılarına direnip "sansür" isteğini geri çevirdiği ve bu nedenle Fransa'da gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Telegram kanalı DDoSecrets, Wikileaks gibi iş yaptı

Julian Assange’ın kurduğu Wikileaks’in ifşaatlarına benzer şekilde Telegram kanalı “DDoSecrets” de terör örgütü İsrail'e, İsrail ordusuna ve istihbaratına ait 1 milyonun üzerinde belgeyi sızdırdı. İsrail kaynakları, sızdırılan belgelerin küçük bir bölümünün 2024 yılının Nisan ayında yayınlandığını belirtiyor. İsrail kaynaklarına göre belgeler, üst düzey bazı yetkili şahısların kişisel bilgilerini, hassas yazışmalarını, bakanlıkların iç ve gizli belgelerini içeriyordu.

Pavel Durov 8 aşrı suçtan yargılanacak

Meta'daki (Facebook, Instagram) başta Filistinliler olmak üzere tüm insanlığa karşı işlenen suçları görmezden gelen Batı'nın aynı suçları Telegram'a yönelterek harekete geçmesi, kendilerinin de çok iyi bildiği “iki yüzlülüklerini” ortaya koydu. 8 ayrı suçtan yargılanacağı öğrenilen Telegram kurucusu Pavel Durov'un, bazı ülke hükümetlerinin şahsına baskı yaptığını fakat 900 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan platformun "tarafsız" kalması gerektiğinin altını çizdiği ifade edildi.

BATI MESAJLARA ERİŞİM İSTİYOR

Pavel Durov’un gözaltı nedeni açıklanmadı

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da neden gözaltına alındığı henüz netleşmedi ancak Fransa’da hakkında bir yakalama kararı olduğu öne sürülüyor. Servetinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğu tahmin edilen Pavel Durov'un, Azerbaycan'dan kalkan bir özel jetle Fransa'ya gittiği ifade edildi. Batılı istihbarat servislerinin, Telegram üzerinden yapılan özel mesajlaşmalara erişim sağlamak istediği biliniyor. Fransız basınına göre Pavel Durov, bu talepleri kabul etmezse 20 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Rusya Dışişleri Bakanlığı süreci yakından takip ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili durumu açıklığa kavuşturmaya çalışıyor. Rusya'nın Paris Büyükelçiliği’nden TASS haber ajansına yapılan açıklamada, Pavel Durov'un temsilcilerinin henüz büyükelçilikle iletişime geçmediği belirtildi. Bakanlık Sözcüsü Mariya Zaharova, 2018'de Rusya’nın Telegram’a erişimi engellemesi nedeniyle Batılı sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiğini hatırlatarak, bu sefer aynı örgütlerin Durov’un serbest bırakılması için Paris’e baskı yapıp yapmayacağını sorguladı.

Rus milletvekili siyasi nedenlere dikkat çekti

Rus milletvekili Vladislav Davankov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a seslenerek, Pavel Durov’un gözaltına alınmasının arkasında siyasi nedenler olabileceğini dile getirdi. Davankov, Durov’un serbest bırakılması için bakanlığa çağrıda bulundu.

Elon Musk’tan serbest bırakılması çağrısı

ABD’li teknoloji girişimcisi Elon Musk, Telegram CEO’su Pavel Durov’un serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Durov’un, Cumartesi günü Paris-Le Bourget Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Ne olmuştu?

Telegram kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınması, uluslararası kamuoyunda yankı uyandırdı. Özellikle Batılı istihbarat servislerinin Telegram'ın özel mesajlaşmalarına erişim taleplerine Durov'un direnişi, gözaltının arkasındaki sebep olarak gösteriliyor. Şirket, olayın hızlı bir şekilde çözülmesini bekliyor ve Durov’un AB yasalarına uygun hareket ettiğini belirtiyor. Durov’un gözaltına alınmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı ve ABD’li iş insanı Elon Musk’ın da dahil olduğu çeşitli taraflar, Durov’un serbest bırakılması için çağrıda bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa