İşgalci Ben-Gvir ağzındaki salyayı akıttı: Mescid-i Aksa'ya sinagog

İsrail'in aşırı sağcı Bakanı Itamar Ben-Gvir, sonunda ağzındaki baklayı çıkardı. Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'da bir sinagog inşa etmek istediğini söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 12:53
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 13:37
İşgalci Ben-Gvir ağzındaki salyayı akıttı: Mescid-i Aksa'ya sinagog
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail Ordu Radyosu'na verdiği demeçte Mescid-i Aksa konusunda tartışmalı ifadeler kullandı. Ben-Gvir, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "ibadet etmesine izin verdiğini" söyleyerek, bir kez daha tepkileri üzerine çekti.

Ben-Gvir, radyo programında kendisine yöneltilen "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna, "Evet" yanıtını verdi. Bu açıklama, İsrail kamuoyunda ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı.

"Statüko değişmedi"

Ben-Gvir'in açıklamalarının ardından İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, yazılı bir açıklama yaparak Mescid-i Aksa'daki statükonun değişmediğini savundu. Bu açıklama, Ben-Gvir'in ifadeleri nedeniyle oluşan tepkileri yatıştırma çabası olarak değerlendirildi.

İçişleri Bakanından katil Netanyahu'ya çağrı

İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Ben-Gvir'in açıklamalarına sert tepki göstererek Başbakan Binyamin Netanyahu'ya "aşırı sağcı bakanın uyarılması" çağrısında bulundu. Arbel, Ben-Gvir'in bu tür açıklamalarının "kan dökülmesine" yol açabileceğini belirtti.

Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları

Filistin karşıtı görüşleriyle tanınan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla sık sık gündeme geliyor. En son 13 Ağustos'ta Harem-i Şerif'e düzenlediği baskında, buradaki yönetim ve egemenlikle ilgili "büyük gelişmeler" olduğunu iddia etmiş ve Yahudilerin burada ibadet ettiğini vurgulamıştı. Ben-Gvir, bu açıklamalarında Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine izin verilmesi gerektiğini tekrar dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa