İtalya'da batan tekne soruşturmasında yeni gelişme: Çoklu cinayet!

Sicilya açıklarında batan süper yatın kaptanı James Cutfield, savcılık tarafından şüpheliler listesine alındı. Cutfield, "çoklu cinayet" ile suçlanıyor.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 13:14
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 13:54
İtalya'da batan tekne soruşturmasında yeni gelişme: Çoklu cinayet!
Kübra Şenal Editör

İtalya'nın Sicilya açıklarında batan "Bayesian" adlı lüks yatın kaptanı James Cutfield, "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" suçlamalarıyla soruşturma altına girdi. Yeni Zelandalı kaptan, 19 Ağustos'ta meydana gelen kazada, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nın da bulunduğu 22 kişiden yedisinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak şüpheli listesine alındı.

İtalya'da yat kazasında 7 Kişi hayatını kaybetti

Lüks yat, 19 Ağustos'ta Sicilya Adası açıklarında battı. Kazada, 22 yolcudan yedisinin cansız bedenine ulaşıldı. İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'ın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında 20 dalgıcın, 50 metre derinlikte dönüşümlü olarak gerçekleştirdiği 4 bin dakikanın üzerinde süren dalışlarla kayıplara ulaşıldı.

Kaptan James Cutfield sorguya alındı

Yeni Zelandalı kaptan James Cutfield, olay sonrası iki kez sorguya çekildi. Son olarak pazar günü sorguya alınan Cutfield'ın soruşturması hakkında İtalya Cumhuriyet Başsavcısı Ambrogio Cartosio, "Aceleye gerek yok" diyerek suçlamaların kime atfedileceğinin tam olarak anlaşılması gerektiğini ifade etti. Cartosio, sorumluluğun kaptan, mürettebat veya gemiyi inşa eden firmaya uzanabileceğini hatırlattı.

Yolcular kaçmaya çalışmış

Savcı Raffaele Cammarano, olay sırasında yatın içindekilerin hava kabarcığı aradığı bilgisini paylaştı. Cammarano, hayatını kaybedenlerin kaçmaya çalıştığının neredeyse kesin olduğunu ifade etti.

Soruşturma devam ederken, yat kazasının sorumluları hakkında nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa